Ελλάδα

Αλεξανδρούπολη κορωνοϊός: Θετικό στον ιό ένα βρέφος έξι μηνών

Αλεξανδρούπολη κορωνοϊός: Θετικό στον ιό ένα βρέφος έξι μηνών
Αλεξανδρούπολη κορωνοϊός: Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο όπου έχουν εισαχθεί δέκα ακόμα ασθενείς.

Θετικό στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ένα βρέφος έξι μηνών και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ήδη έχει γίνει η διαδικασία λήψης δειγμάτων από την οικογένειά του για να διαπιστωθεί αν στο περιβάλλον του υπάρχουν και άλλα κρούσματα της νόσου Covid-19. Στο μεταξύ, θυμίζουμε πως στην Εντατική μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται τις τελευταίες ημέρες μια 82 χρόνων γυναίκα από την Ορεστιάδα η οποία εισήχθη στο Νοσοκομείο Αναφοράς στις 12 Σεπτεμβρίου την ώρα που σήμερα στο Νοσοκομείο νοσηλεύονται δέκα ασθενείς. Από αυτούς, πέντε στην Covid-19, τέσσερις στη ΜΕΘ και ένας στη ΜΕΛ.

Τριψήφιος παραμένει ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων

Σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊό μέχρι και τις 16 Σεπτεμβρίου, ανακοινώθηκαν 312 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 27 συνδέονται με γνωστές συρροές και 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 14041, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

Τα 2462 (17.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5972 (42.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα ενώ 67 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 20 (29.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 176 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 316 θανάτους συνολικά στη χώρα. 118 (37.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments