Ελλάδα

Καθηγητής Σαρηγιάννης: Βαδίζουμε ολοταχώς για 2.000 κρούσματα τη μέρα

Καθηγητής Σαρηγιάννης: Βαδίζουμε ολοταχώς για 2.000 κρούσματα τη μέρα
Καθηγητής Σαρηγιάννης: Ο καθηγητής του ΑΠΘ τόνισε ότι με τα σημερινά δεδομένα δεν αποκλείεται να έχουμε μέχρι και 2.000 κρούσματα τη μέρα.

Τους τελευταίους μήνες τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού είναι σταθερά αυξημένα. Από την κυβέρνηση είχαν τονίσει ότι μια μικρή αύξηση των κρουσμάτων είναι απόλυτα λογική καθώς βγήκαμε από την καραντίνα, ενώ λίγο αργότερα άνοιξαν και τα σύνορα. Ωστόσο εδώ και μερικές εβδομάδες η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει. Σε καθημερινή βάση τα νέα κρούσματα είναι σταθερά πάνω από τα 200, με την Αττική να είναι στα “κόκκινα” έχοντας τουλάχιστον το 50% των νέων μολύνσεων στη χώρα.

Αυτό ανάγκασε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε έκτακτα μέτρα ειδικά για τον Νομό Αττικής. Οι ειδικοί έχουν τονίσει πολλές φορές ότι αν δεν προσέξουμε τότε η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει επικίνδυνα. Μάλιστα, δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός δεύτερου Lockdown αν δεν βελτιωθεί η κατάσταση. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε αποκλείσει πολλές φορές το ενδεχόμενο να πάμε ξανά σε καραντίνα.

“Βαδίζουμε προς το χειρότερο σενάριο”

Από την πλευρά του ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας στο OPEN TV τόνισε ότι έχουμε μπει στο δρόμο για το χειρότερο δυνατό σενάριο. Συγκεκριμένα, ο κ. Σαρηγιάννης δήλωσε: «Εδώ και 10 μέρες βαδίζουμε στο χειρότερο σενάριο… να ξεπεράσουμε τα 2.000 κρούσματα την ημέρα! Θα πρέπει να ληφθούν μέτρα».

Στη συνέχεια ο καθηγητής αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να πάμε σε ένα νέο lockdown που τελευταία συζητιέται όλο και περισσότερο από τους ειδικούς, αλλά και τα στελέχη της κυβέρνησης. «Συζητάμε για μερικά lockdown. Συζητάμε με ποιο σχήμα μπορεί να γίνει αυτό για να μην επηρεαστεί η κοινωνική και οικονομική ζωή. Πρέπει να είμαστε πιο γενναίοι με τα μέτρα», ενώ πρότεινε ενδεικτικά τη μείωση επαφών και την τηλεργασία.  Τέλος, ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε πως πρέπει να υπάρξει παρέμβαση έως τις 20 Οκτώβρη για να σταματήσει η αυξητική τάση των κρουσμάτων, καθώς η δυναμική τους μπορεί να γίνει ακόμη χειρότερη.

Θυμίζουμε ότι στην χθεσινή ενημέρωση ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 312 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 27 συνδέονται με γνωστές συρροές και 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 14041, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες. 2462 (17.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5972 (42.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 67 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 20 (29.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 176 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments