Αθλητισμός

Ντουπλάντις παγκόσμιο ρεκόρ: Ξεπέρασε τον Μπούμπκα – Στα 6,15 μέτρα ο 21χρονος Σουηδός

Ντουπλάντις παγκόσμιο ρεκόρ: Ξεπέρασε τον Μπούμπκα  – Στα 6,15 μέτρα ο 21χρονος Σουηδός
Ντουπλάντις παγκόσμιο ρεκόρ: Το «στοιχειωμένο» ρεκόρ του μεγάλου Σεργκέι Μπούμπκα στο άλμα επί κοντώ «έσπασε».

Δεν έχει κλείσει ακόμα τα 21 του χρόνια, αλλά «έσπασε» το «στοιχειωμένο» παγκόσμιο ρεκόρ του μεγάλου Σεργκέι Μπούμπκα στον ανοιχτό στίβο. Ο λόγος για το «παιδί – θαύμα» του άλματος επί κοντώ, τον Αρμάντ Ντουπλάντις. Ο Σουηδός, που έχει γεννηθεί στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ, κατάφερε να πηδήξει στα 6,15 εκατοστά και πανηγυρίζει για την κατάρριψη ενός ρεκόρ που κρατούσε από το μακρινό 1994. Ο ίδιος γεννήθηκε πέντε χρόνια μετά, τον Νοέμβριο του 1999.

Ο Ντουπλάντις ξεπέρασε κατά 1 εκατοστό τον θρύλο του αθλήματος Μπούμπκα με το άλμα του στο Golden Gala της Ρώμης το βράδυ της Πέμπτης. Πλέον ο, ούτε 21 ετών, Σουηδός, είναι ο κάτοχος και των δύο ρεκόρ στο αγώνισμά του. Στον κλειστό στίβο έχει, επίσης, το παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ με 6 μέτρα και 18 εκατοστά, που το πέτυχε στις 15 Φεβρουαρίου του 2020 σε Grand Prix Κλειστού Στίβου στη Γλασκώβη.

Για τον Ντουπλάντις, το 2020 είναι μια «χρυσή» χρονιά. Τι άλλο έχει πετύχει ο απίστευτος νεαρός; Έχει στην κατοχή του ένα αργυρό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (Ντόχα, 2019), ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα Κάτω των 20 ετών κι ένα ακόμη χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2018. Είναι ο καλύτερος στον πλανήτη και το απέδειξε για άλλη μια φορά.

Δείτε το απίστευτο άλμα του

Φοβερό σχόλιο για το κατόρθωμα του Αρμάντ Ντουπλάντις έχει κάνει στο Twitter o Γιώργος Μαυρωτάς, παλαίμαχος πολίστας, πρώην βουλευτής και νυν Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού. «Για να το κάνουμε λίγο εικόνα, το άλμα επι κοντώ τον στέλνει στον 2ο όροφο πολυκατοικίας…», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

Μερικά λόγια για τον Σεργκέι Μπούμπκα

Ο Σεργκέι Μπούμπκα είναι Ουκρανός παλαίμαχος επικοντιστής, ο οποίος υπήρξε κορυφαίος στο άθλημά του. Εκπροσωπούσε τη Σοβιετική Ένωση πριν τη διάλυσή της το 1991. Θεωρείται ο καλύτερος επικοντιστής όλων των εποχών και ένας από τους καλύτερους σύγχρονους αθλητές. Ο Μπούμπκα έχει κατακτήσει 6 συνεχόμενα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Στίβου, ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και έχει σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ άλματος επί κοντώ 35 φορές (17 ανοιχτού και 18 κλειστού στίβου).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments