Διεθνή

Κορωνοϊός νεκροί: Τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 30 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο – Πάνω από 940.000 οι νεκροί

Κορωνοϊός νεκροί: Τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 30 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο – Πάνω από 940.000 οι νεκροί
Κορωνοϊός νεκροί: Τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 30 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο - Πάνω από 940.000 οι νεκροί

Σε έξαρση παραμένει η πανδημία του κορωνοϊού, με τα κρούσματα που καταγράφονται και αφορούν όλο τον κόσμο, να καλπάζουν για μια ακόμη ημέρα.

Έχουν χάσει τη ζωή τους 943.086 άνθρωποι

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού ξεπέρασαν το βράδυ της Πέμπτης (17 Σεπτεμβρίου) τα τριάντα εκατομμύρια, όπως αναφέρει η καταμέτρηση που κάνει το Γαλλικό Πρακτορείο βασιζόμενο σε επίσημα στοιχεία. Συνολικά, την Πέμπτη στις 22.45 (ώρα Ελλάδας) είχαν καταγραφεί 30.000.062 κρούσματα σε όλον τον κόσμο. Και από αυτούς τους ανθρώπους, οι 943.086 έχασαν τη ζωή τους.

ΗΠΑ, Ινδία και Βραζιλία οι χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο

Αξίζει να αναφέρουμε πως πάνω από τα μισά κρούσματα καταγράφονται στις ΗΠΑ, την Ινδία και τη Βραζιλία, τις τρεις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τη νόσο του κορωνοϊού. Στις ΗΠΑ τα κρούσματα ανέρχονται στα 6.650.570 (με 197.364 θανάτους), στην Ινδία στα 5.118.253 (με 83.198 θανάτους) και στη Βραζιλία στα 4.419.083 (134.106 θάνατοι).

Δείτε live την εξάπλωση του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο:

«Αρχίζουμε να βλέπουμε ανησυχητικές τάσεις σε ορισμένες χώρες»

Επιπροσθέτως, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποίησε την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου ότι η νόσος COVID-19 εξαπλώνεται σε ανησυχητικούς ρυθμούς σε ορισμένα τμήματα του βόρειου ημισφαιρίου, λίγους μήνες πριν από την περίοδο της εποχικής γρίπης, κατά τους χειμερινούς μήνες. «Αρχίζουμε να βλέπουμε ανησυχητικές τάσεις σε ορισμένες χώρες», σχολίασε η Μαρία βαν Κέρκοβ, εκ των επικεφαλής του ΠΟΥ για την Covid-19, κατά τη διάρκεια μετάδοσης σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Βλέπουμε να αυξάνεται ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ιδίως στην Ισπανία, τη Γαλλία, το Μαυροβούνιο, την Ουκρανία και σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ. Αυτό είναι ανησυχητικό, καθώς δεν έχουμε εισέλθει ακόμη στην περίοδο της εποχικής γρίπης». Επιπλέον, η βαν Κέρκοβ επεσήμανε πως οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ασθενών ηλικίας 15 – 49 ετών με κορωνοϊό αυξάνονται σε αρκετές χώρες. Από την πλευρά του, ο Μάικ Ράιαν, ο αξιωματούχος του ΠΟΥ για τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, συνέστησε στους πολίτες, που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να προσβληθούν από τη νόσο Covid-19, να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments