Αθλητισμός

Λεμπρόν Τζέιμς Αντετοκούνμπο: Εκνευρίστηκε ο «Βασιλιάς» για το βραβείο του MVP

Λεμπρόν Τζέιμς Αντετοκούνμπο: Εκνευρίστηκε ο «Βασιλιάς» για το βραβείο του MVP
Λεμπρόν Τζέιμς Αντετοκούνμπο: Μάλλον ο «Βασιλιάς» είχε άλλες εκτιμήσεις για την ψηφοφορία για το βραβείο του πιο πολύτιμου παίκτη της σεζόν.

Εκνευρισμένος, αλλά και ειλικρινής ήταν ο Λεμπρόν Τζέιμς μετά την ψηφοφορία για το βραβείο του MVP που κατέληξε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα χέρια του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο «Βασιλιάς» δήλωσε σε δημοσιογράφο που τον ρώτησε ότι εκνευρίστηκε, αλλά δεν παρέλειψε να πει ότι ο Γιάννης άξιζε το βραβείο.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Εκνευρίστηκα! Αυτή είναι η ειλικρινής απάντηση που έχω να σου δώσω. Εκνευρίστηκα γιατί πήρα 16 πρώτες ψήφους, αυτό είναι που με πείραξε περισσότερο απ’ όλα. Δεν λέω ότι ο νικητής (σ.σ. Γιάννης Αντετοκούνμπο) δεν άξιζε τον τίτλο του MVP, αλλά αυτό το γεγονός με εκνεύρισε. Τερμάτισα δεύτερος αρκετές φορές στην καριέρα μου, είτε στο πρωτάθλημα είτε σε τέτοιες ψηφοφορίες.

Όπως είπα, δεν ήρθα στο ΝΒΑ όντας συνέχεια πρωταθλητής, έπρεπε να βελτιώνομαι κάθε μέρα για να τα καταφέρω. Υπάρχουν πράγματα που δεν μπορώ να ελέγξω, είναι πέρα από τα δικά μου χέρια. Όπως και να το κάνουμε όμως, εκνευρίστηκα».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Λεμπρόν για το βραβείο

Δείτε πως πήγε η ψηφοφορία όπου συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι και αναλυτές που ασχολούνται με το NBA. Όπως βλέπετε, ο Γιάννης πήρε 85 ψήφους πρώτης θέσης και 16 ψήφους δεύτερης, ενώ ο «Βασιλιάς» πήρε 16 ψήφους για την πρώτη θέση, 84 για τη δεύτερη και μία για την τρίτη. Στο σύνολο ο Γιάννης συγκέντρωσε 962 βαθμούς, ενώ ο Λεμπρόν είχε 753.

Πιο κάτω βρέθηκαν οι Τζέιμς Χάρντεν με 367 και Λούκα Ντόντσιτς με 200. 168 πόντους συγκέντρωσε ο Καουάι Λέοναρντ.

Ο Γιάννης κατακτώντας το back to back βραβείο έγινε μόλις ο τρίτος μη Αμερικανός παίκτης που καταφέρνει κάτι τέτοιο. Πριν από αυτόν το είχαν πετύχει οι: Τιμ Ντάνκαν (Παρθένες Νήσοι, 2001/02 και 2002/03) και ο Στιβ Νας (Καναδάς, 2004/05 και 2005/06).

Επίσης, ο Αντετοκούνμπο μπήκε σε άλλο ένα κλειστό κλαμπ παικτών. Μόνο αυτός, ο Μάικλ Τζόρνταν το 1987/88 και ο Χακίμ Ολάζουον το 1993/94 πήραν και το βραβείο του MVP και το βραβείο του Καλύτερου Αμυντικού της Χρονιάς. Τώρα αυτό που απομένει στον Γιάννη, είναι ο μεγάλος του στόχος, όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος: το πρωτάθλημα του ΝΒΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments