Ελλάδα

Κατέρρευσε Κέντρο Υγείας στην Καρδίτσα από την κακοκαιρία

Κατέρρευσε Κέντρο Υγείας στην Καρδίτσα από την κακοκαιρία
Κακοκαιρία Ιανός: Τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τα μεγάλα ύψη βροχής έχουν οδηγήσει στην κατάρρευση τμήματος του Κέντρου Υγείας στο Μουζάκι.

Εικόνες σοκ υπάρχουν στο Μουζάκι, καθώς κατέρρευσε μέρος του Κέντρου Υγείας και τμήμα του περιφερειακού δρόμου. Ένα μεγάλο τμήμα του περιφερειακού δρόμου του Μουζακίου δίπλα στον ποταμό Πάμισο έχει καταρρεύσει και έχει συμπαρασύρει και τμήμα από το Κέντρο Υγείας της περιοχής.

Επίσης, ιδιαίτερα σημαντική ζημιά έχει υποστεί η νέα γέφυρα του Μουζακίου που την συνδέει με την πρωτεύουσα του νομού και τα υπόλοιπα χωριά. Συγκεκριμένα η γέφυρα φαίνεται να αντιστέκεται στα μανιασμένα νερά ωστόσο ένα μεγάλο τμήμα δρόμου που την συνδέει με τον περιφερειακό έχει χαθεί πλήρως.

Η παλαιά γέφυρα που δεν χρησιμοποιούταν παρά μόνο από πεζούς έχει υποστεί καθίζηση. Να σημειώσουμε ότι στο σημείο βρέθηκε ο Δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης. Για πολλές ώρες δεν υπάρχει ηλεκτροδότηση στον δήμο Μουζακίου και τον Δήμο Αργιθέας, ενώ οι επικοινωνίες είναι εξαιρετικά δύσκολες.

Νεκρός ο κτηνοτρόφος που αγνοούταν – Συνεχίζονται οι έρευνες για τη 40χρονη γυναίκα

Νεκρός εντοπίστηκε από τους διασώστες ο 64χρονος κτηνοτρόφος που αγνοούταν στην Καρδίτσα. Δυστυχώς, ο άτυχος άνδρας βρέθηκε, έχοντας χάσει τη ζωή του, κοντά στο μαντρί του, όπου είχε πάει για τα ζώα του. Έτσι μετά τη γυναίκα στο Βασιλί των Φαρσάλων, ο Ιανός κόστισε τη ζωή και στον άτυχο κτηνοτρόφο.

Να σημειώσουμε ότι αγνοείται ακόμα μία γυναίκα από χθες το βράδυ, όπως συνέβαινε και με τον άνδρα που βρέθηκε πριν λίγη ώρα. Η 40χρονη γυναίκα στο Μουζάκι παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Πάμισου ποταμού, όταν επιχείρησε να περάσει τον πλημμυρισμένο δρόμο με το αυτοκίνητο της.

Η πόλη της Καρδίτσας, σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κωνσταντίνος Νούσιος, δέχθηκε τεράστιες ποσότητες νερού με αποτέλεσμα δρόμοι και σπίτια να πλημμυρίσουν με το ύψος του νερού να φτάνει και το ένα μέτρο. Επίσης, στον οικισμό «Μαύρικα» όπως και σε άλλα χωριά του δήμου Καρδίτσας, όλη τη νύχτα βρίσκονταν σε εξέλιξη προσπάθειες διάσωσης πολιτών. Υπάρχουν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, ενώ απειλούνται και άλλες περιοχές του δήμου από την μετακίνηση τεράστιων ποσοτήτων νερού.

Το μήνυμα Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός, , βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα εξαιτίας του Μεσογειακού κυκλώνα, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Με εντολή του πρωθυπουργού μεταβαίνουν στις πληγείσες περιοχές ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης,  και ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, . Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «πρώτο μέλημα των προσπαθειών είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments