Ελλάδα

Ελλάδα κορωνοϊός: Εκτοξεύθηκαν στους 78 οι διασωληνωμένοι – Η γεωγραφική κατανομή των 170 κρουσμάτων

Ελλάδα κορωνοϊός: Εκτοξεύθηκαν στους 78 οι διασωληνωμένοι – Η γεωγραφική κατανομή των 170 κρουσμάτων
Ελλάδα κορωνοϊός: Από τα 170 επιπλέον κρούσματα, τα 155 είναι εγχώρια κρούσματα και τα 33 συνδέονται με γνωστές συρροές.

Τα ημερήσια κρούσματα του νέου ιού στη χώρα μας έφτασαν τα 170, εκ των οποίων 33 συνδέονται με γνωστές συρροές και 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας όπως ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή (20 Σεπτεμβρίου) ο ΕΟΔΥ .

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 15142, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες ενώ τα 2591 (17.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 6348 (41.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Επίσης, 78 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με τη διάμεση ηλικία τους να είναι τα 68 έτη. 24 (30.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 70.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 177 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 7 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 338 θανάτους συνολικά στη χώρα. 126 (37.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πώς κατανέμονται τα 170 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Από τα 170 επιπλέον κρούσματα, τα 155 είναι εγχώρια κρούσματα και τα 33 συνδέονται με γνωστές συρροές. Αναλυτικότερα:

  • 12 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
  • 3 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
  • 89 κρούσματα  στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 12 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 3 κρούσματα αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,
  • 11 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης,
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ιωαννίνων,
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε Καλύμνου,
  • 2 κρούσματα στη  Π.Ε. Κορινθίας,
  • 3 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 1 αναφέρει πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,
  • 4 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας,
  • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας,
  • 22 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων 21 συνδεονται με συρροή στο ΚΥΤ Σάμου,
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Τρικάλων και
  • 19 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Μακραίνει ο θλιβερός κατάλογος των θυμάτων στη χώρα μας

Μακραίνει ο κατάλογος των νεκρών στη χώρα μας λόγω  με τον συνολικό αριθμό των θανάτων να ανεβαίνει διαρκώς. Το τελευταίο θύμα του ιού είναι ένας 55χρονος που είχε υποκείμενα νοσήματα, νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο στις 12 Σεπτεμβρίου μα άφησε την τελευταία του πνοή.

Επίσης, έχασε τη ζωή του από κορωνοϊό και ένας 84χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν και αυτός στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Ο ηλικιωμένος νοσηλευόταν διασωληνωμένος από τις 9 Σεπτεμβρίου. Νωρίτερα, άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του φονικού ιού. Πρόκειται για μιια 74χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν διασωληνωμένη σε κλίνη ΜΕΘ και μια 88χρονη που νοσηλευόταν από τις 17 Σεπτεμβρίου σε απλή κλίνη στο «Σωτηρία». Σύμφωνα με ό, τι έχει γίνει γνωστό και οι δύο γυναίκες έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments