Ελλάδα

Επεισόδιο με Χαρδαλιά στη Ζάκυνθο

Επεισόδιο με Χαρδαλιά στη Ζάκυνθο
Χαρδαλιάς επεισόδιο Ζάκυνθος: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τα «άκουσε» από κάτοικο του νησιού για την ηλεκτροδότηση.

Στη Ζάκυνθο βρέθηκε σήμερα λίγο μετά τις 10 το πρωί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.  Ο υπουργός μαζί με κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας έφτασαν στο νησί που επλήγη σφόδρα από τον Ιανό με ελικόπτερο που προσγειώθηκε στο Δημοτικό Στάδιο. Δείτε τη φωτογραφία από τη στιγμή που ο υφυπουργός έφτασε στο νησί:

Ο κ. Χαρδαλιάς αναμένεται να κάνει αυτοψία σε σημεία που έχουν υποστεί ζημιές από τη μεγάλη κακοκαιρία, ενώ θα έχει και σύσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Γ. Στασινόπουλο και τον Δήμαρχο Ν. Αρετάκη για τις καταστροφές και τα σημεία που επλήγησαν περισσότερο, σύμφωνα με το imerazante.gr. Ο υφυπουργός έγινε στόχος διαμαρτυριών από πολίτες για την κυβερνητική διαχείριση της καταστροφής και την αργοπορία στην αποκατάσταση των ζημιών σε ύδρευση και ηλεκτροδότηση.

Διαμαρτυρίες από τους κατοίκους – «Εμείς είμαστε από άλλον Θεό;»

«Είμαστε τέσσερις ημέρες χωρίς ρεύμα» ανέφερε γυναίκα στον υπουργό, ο οποίος έκανε περιοδεία στην πόλη της Ζακύνθου, μεταφέροντας την εικόνα από την περιοχή της. «Δεν έχουμε και νερό», επισήμανε η ίδια, ενώ τόνισε πως έχουν ανθρώπους με ειδικές ανάγκες να φροντίσουν. Είπε πως τα ξενοδοχεία έχουν ρεύμα και νερό, ενώ τα σπίτια όχι. «Εμείς είμαστε από άλλον Θεό;», πρόσθεσε.

«Γι’ αυτό είμαστε εδώ», απάντησε ο κ. Χαρδαλιάς, προσθέτοντας πως μόλις χτες δόθηκε άδεια για απόπλου, ώστε να φτάσουν στο νησί τα συνεργεία της ΔΕΗ. Δεσμεύτηκε μάλιστα πως σήμερα θα υπάρξει αποκατάσταση στην ηλεκτροδότηση, στο μεγαλύτερο μέρος της.

Ηλικιωμένοι στο νοσοκομείο λόγω έλλειψης ρεύματος

Σημειώνεται πως σύμφωνα με ρεπορτάζ του site, ένα ηλικιωμένο ζευγάρι κατέληξε στο νοσοκομείο, με πολλαπλά τραύματα ακριβώς λόγω της διακοπής του ρεύματος. Η σύζυγος σηκώθηκε το πρωί και χωρίς να βλέπει σκόνταψε και έπεσε, χτυπώντας στο κεφάλι και στο χέρι. Ο άνδρας της ακούγοντάς την να καλεί σε βοήθεια, σηκώθηκε για να την βοηθήσει αλλά έπεσε κι αυτός χτυπώντας στο κεφάλι. Το ηλικιωμένο ζευγάρι νοσηλεύεται στην Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου Ζακύνθου.

Ο υπουργός βρέθηκε χτες στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς όπου με συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς Στέφανου Τραυλού καθώς και των Δημάρχων Θεόφιλου Μιχαλάτου, Γεώργιου Κατσίβελη και Γεράσιμου Μονιά. Πριν έρθει στη Ζάκυνθο, το πρωί ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ήταν στην Ιθάκη, όπου επίσης είχε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Διονύση Στανίτσα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments