Ελλάδα

Γώγος κορωνοϊός: Αν τα μέτρα δεν οδηγήσουν εκεί που θέλουμε, υπάρχει και η επόμενη δέσμη

Γώγος κορωνοϊός: Αν τα μέτρα δεν οδηγήσουν εκεί που θέλουμε, υπάρχει και η επόμενη δέσμη
Γώγος κορωνοϊός: Για μια ακόμα φορά, τόνισε πως «η κατάσταση είναι κρίσιμη και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την αναστρέψουμε».

Για την εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας μίλησε ο καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πάτρας Χαράλαμπος Γώγος.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο κος Γώγος σημείωσε πως παρότι «σήμερα είχαμε μια μικρή μείωση του αριθμού των κρουσμάτων, πρέπει να το δούμε να συνεχίζεται για να έχουμε μια καλύτερη διάθεση απέναντι στον ιό». Όπως σημείωσε ο καθηγητής Ιατρικής, αυτή τη στιγμή «υπάρχει μεγάλη πίεση στο σύστημα» καθώς τα κρούσματα συνεχίζουν να είναι αυξημένα, ενώ περισσότεροι ασθενείς με κορωνοϊό χρειάζονται νοσηλεία. Ορισμένοι εξ αυτών και σε ΜΕΘ.

«Όλα αυτά μαρτυρούν ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την αναστρέψουμε», εξέφρασε χαρακτηριστικά ο κος Γώγος, για να προσθέσει το εξής: «Να ελαττώσουμε τον βαθμό πίεσης στο σύστημα γιατί θα έρθει η πιο δύσκολη εποχή του χειμώνα, που θα έχουμε και πιο δύσκολες καταστάσεις και το σύστημα θα υποστεί περαιτέρω πίεση».

Όπως είπε, από τα μέσα του φθινοπώρου θα αρχίσουν να προστίθενται στα κρούσματα του νέου κορωνοϊού και εκείνα της κοινής γρίπης και των άλλων λοιμώξεων του αναπνευστικού, καθώς και υπόλοιπες κοινές λοιμώξεις που μπορούν να μολύνουν τον ίδιο ευάλωτο πληθυσμό. «Παράλληλα είναι και ο συγχρωτισμός στους κλειστούς χώρους. Θα χάσουμε το πλεονέκτημα του ανοιχτού χώρου, του εξαερισμού και όλα αυτά που βοηθάνε πολύ στον περιορισμό μετάδοσης του ιού. Τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι τέτοια που πρέπει να μας πιέσουν να πάρουμε μέτρα προς την κατεύθυνση αυτή», συνέχισε.

Μάλιστα, «αν τα μέτρα δεν οδηγήσουν εκεί που θέλουμε, δηλαδή στον περιορισμό των νέων κρουσμάτων, του Rt κάτω από 1 και δούμε ότι το πράγμα ξεφεύγει φυσικά υπάρχει και η επόμενη δέσμη μέτρων. Πάντα υπάρχει δέσμη μέτρων για κάθε φάση», δήλωσε προσθέτοντας ωστόσο, πως τα ήδη ληφθέντα «μέτρα είναι αρκετά σφιχτά και έχουμε βάσιμες ελπίδες ότι θα σταθεροποιήσουμε την κατάσταση και θα ελαττώσουμε τη διασπορά». Όπως έχει καταστεί σαφές τις τελευταίες ημέρες και όπως επανέλαβε ο κος Γώγος «το πρόβλημά μας αυτή τη στιγμή είναι να μειώσουμε τη διασπορά στην κοινότητα, ιδιαίτερα στην Αττική».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments