Ελλάδα

Με live μουσική και ζεϊμπέκικα, γκρεμίστηκε ιστορικός οίκος ανοχής στη Λάρισα

Με live μουσική και ζεϊμπέκικα, γκρεμίστηκε ιστορικός οίκος ανοχής στη Λάρισα
Kατεδαφίστηκε το ιστορικό κτίριο πάνω στο οποίο υπήρχε το πανό που έγραφε "Ηλία ρίχτο… όλα είναι δρόμος", ενώ η ζωντανή ορχήστρα έπαιζε το "θα πάρω φόρα".

Τίτλοι τέλους για το ιστορικό κτίριο επί της οδού Βύρωνος 18 στη Λάρισα, το οποίο για αρκετές δεκαετίες το ’70 και το ’80,  λειτούργησε ως οίκος ανοχής. Ειδικότερα και σύμφωνα με  το onlarissa.gr, “μνημείο” από τα ελάχιστα εναπομείναντα μιας ολόκληρης εποχής που την περιέγραψε έξοχα ο Λαρισαίος ποιητής και συγγραφέας Κώστας Λάνταβος στο βιβλίο του “Μαριώ”.

Ένα θαυμάσιο λογοτέχνημα που βασίστηκε στην αφήγηση μιας από τις βοηθούς της Μπίας και της “Κρητικιάς”, αλλά που δεν διαβάστηκε ποτέ από τους Λαρισαίους, αφού αποσύρθηκε ελάχιστες ώρες μετά την κυκλοφορία του στα βιβλιοπωλεία με δικαστική απόφαση που εκδόθηκε όταν οι συγγενείς της “Μαριώς” κατέθεσαν μήνυση.

Έτσι, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, γνωστός κτηνίατρος Θωμάς Γεωργιάδης ετοίμασε ένα απρόσμενο αποχαιρετιστήριο σόου μιας ολόκληρης ιστορικής εποχής, καθώς την ώρα που η μπουλντόζα κατεδάφιζε το κτίριο πάνω στο οποίο υπήρχε το πανό που έγραφε “Ηλία ρίχτο… όλα είναι δρόμος”, η ζωντανή ορχήστρα έπαιζε το “θα πάρω φόρα” της Μαίρης Μαράντη και ο Θωμάς Γεωργιάδης, ως άλλος Γιώργος Αρμένης, χόρευε το βαρύ ζεϊμπέκικο στη μέση του δρόμου! “Είναι η τελευταία ημέρα ενός ιστορικού κτηρίου της πόλης μας και θα ήθελα να το αποχαιρετίσουμε όπως αυτό του αξίζει” είπε στην κάμερα αργότερα ο κ. Γεωργιάδης.

Δείτε όλα όσα έγιναν στο παρακάτω βίντεο του Onlarissa:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments