Τεχνολογία

TikTok ΗΠΑ: Ζήτησε βοήθεια από τον μεγαλύτερό αντίπαλό του

TikTok ΗΠΑ: Ζήτησε βοήθεια από τον μεγαλύτερό αντίπαλό του
TikTok ΗΠΑ: Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Ντόναλντ Τραμπ, η γνωστή εφαρμογή προσπαθεί να βρει μια λύση.

Το TikTok προσπαθεί να σκεφτεί και να εφαρμόσει κάθε δυνατή λύση προκειμένου να αποφύγει το «μπλοκάρισμα» σε μια από τις μεγαλύτερες αγορές, εκείνη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Πιο συγκεκριμένα, η CEO της δημοφιλούς υπηρεσίας, Vanessa Pappas, προχώρησε σε μια απροσδόκητη κίνηση και ζήτησε από το Facebook και το Instagram να υποστηρίξουν δημόσια τη δικαστική διαμάχη του TikTok με την αμερικανική κυβέρνηση και να ταχθούν στο πλάι τους. Η έκκληση της Pappas ήρθε ως απάντηση στο tweet του Adam Mosseri, επικεφαλής του Instagram, ο οποίος δήλωσε πως το ban του TikTok στις ΗΠΑ μπορεί να είναι κακό για το Instagram, το Facebook και το internet γενικότερα.

Ακολουθεί η ανάρτηση του Adam Mosseri στο Twitter:

«Θα συνεχίσουμε να αμφισβητούμε αυτήν την άδικη διαταγή, η οποία προήλθε χωρίς να τηρηθεί η σωστή διαδικασία και απειλεί να στερήσει από τον αμερικανικό λαό και τις μικρές επιχειρήσεις σε όλες τις ΗΠΑ, μία σημαντική πλατφόρμα έκφρασης και εσόδων», αναφέρεται με τη CEO  του TikTok να σημειώνει πως είναι καιρός να αφήσουν στην άκρη τον ανταγωνισμό τους και να επικεντρωθούν σε κύριες αρχές όπως η ελευθερία της έκφρασης και η σωστή εφαρμογή των νόμων.

Ο Τραμπ απαγόρευσε τη χρήση του

Την Παρασκευή (18 Σεπτεμβρίου), TikTok και WeChat ανακοινώθηκε πως είναι πλέον, δια νόμου, εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής καθώς απαγορεύεται η χρήση τους. Ο Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε στην απαγόρευση νέων λήψεων για τις κινεζικές εφαρμογές, με το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου να λαμβάνει την παραπάνω απόφαση και ως εκ τούτου, οι προαναφερθείσες εφαρμογές μένουν έξω από το app store της Apple, το Google Play της Alphabet και από άλλες πλατφόρμες που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ.

Έτσι, η εφαρμογή TikTok προσέφυγε στην αμερικανική δικαιοσύνη κατά της κυβέρνησης του νυν προέδρου, για μια ακόμα φορά, προκειμένου να μπλοκάρει την απαγόρευσή της στις ΗΠΑ. Η μητρική της εταιρεία ByteDance Ltd. προσέφυγαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον αργά την Παρασκευή το βράδυ κατά της εκτελεστικής εντολής του Αμερικανού προέδρου, σύμφωνα με ό,τι αναφέρει το δημοσίευμα του Bloomberg News.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments