Ελλάδα

Δήλωση σοκ – Όσοι μπαίνουν πια στις εντατικές δεν βγαίνουν

Δήλωση σοκ – Όσοι μπαίνουν πια στις εντατικές δεν βγαίνουν
Κορωνοϊός εντατικές: Μια νοσηλεύτρια από το «Σωτηρία» δίνει μια ζοφερή εικόνα από τη μάχη με τον ιό.

Η εικόνα που μεταφέρει μια νοσηλεύτρια από το νοσοκομείο «Σωτηρία» συγκλονίζει. Η συγκεκριμένη μίλησε για τη μεγάλη μάχη που δίνουν καθημερινά γιατροί και νοσηλευτές με τον κορωνοϊό. Όπως είπε η ίδια στο Mega πρέπει να ακροβατούν μεταξύ της δουλειάς τους, αλλά και της οικογένειάς τους.

Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι πλέον ο ιός είναι πολύ πιο επιθετικός. Γι’ αυτόν τον λόγο οι θάνατοι είναι πλέον περισσότεροι από ό, τι ήταν την άνοιξη, στο πρώτο κύμα της πανδημίας.

Η ίδια μίλησε για τις ΜΕΘ λέγοντας πως μέχρι και τον Ιούνιο, πολλοί από τους διασωληνωμένους κατάφερναν και έβγαιναν από τις εντατικές, ωστόσο πλέον «όσοι μπαίνουν δεν βγαίνουν», όπως χαρακτηριστικά είπε, γιατί «η μορφή του ιού είναι πιο επιθετική».

Η Ειρήνη Μικροβασίλη σχολίασε σκωπτικά και το γεγονός ότι αρκετοί πολίτες δεν σέβονται τα μέτρα και δεν φορούν μάσκες. «Όποιος δεν σέβεται τα μέτρα, δεν σέβεται και το υγειονομικό προσωπικό που δίνει αγώνα», είπε χαρακτηριστικά. Για τους αρνητές της μάσκας, μάλιστα, σημείωσε ότι «δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις της

Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου με 453. Από τα 426 εγχώρια κρούσματα, τα 195 συνδέονται με γνωστές συρροές (τα 184 είναι στο ΚΥΤ Καρά Τεπέ Λέσβου) και 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Πού εντοπίστηκαν τα νέα κρούσματα:

25 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

– 2 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο.

– 174 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 11 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης (εκ των οποίων αναφέρει ταξίδι στη Χαλκιδική)

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας

– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ζακύνθου

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηλείας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρδίτσας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κοζάνης

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστή συρροή

– 184 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, όλα συνδεόμενα με το ΚΥΤ στο Καρά Τεπέ

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πέλλας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σερρών

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σποράδων

– 18 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων εκ των 3 συνδέονται με γνωστή συρροή

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φωκίδας

– 19 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

Άλλους έξι θανάτους ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ εξαιτίας της πανδημίας, ενώ 79 άτομα είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. «Σήμερα ανακοινώνουμε 453 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 195 συνδέονται με γνωστές συρροές (τα 184 στο ΚΥΤ Καρά Τεπέ Λέσβου) και 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 15595, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες. 2618 (16.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6592 (42.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

79 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 24 (30.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 181 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 6 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 344 θανάτους συνολικά στη χώρα. 128 (37.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω», ενημερώνει ο ΕΟΔΥ στην ανακοίνωσή του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments