Ελλάδα

Κακοκαιρία Ιανός: Αγώνας δρόμου για την καταγραφή των ζημιών στην Θεσσαλία

Κακοκαιρία Ιανός: Αγώνας δρόμου για την καταγραφή των ζημιών στην Θεσσαλία
Κακοκαιρία Ιανός: Στόχος είναι να υπάρξει άμεση καταγραφή των ζημιών και να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και αυτές του ΕΛΓΑ εντατικοποιούν τις ενέργειες τους προκειμένου να εκτιμηθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν ανυπολόγιστες καταστροφές στην περιοχή της Θεσσαλίας. Ειδικότερα, με εντολή που έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, συνοδευόμενο από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκρέκα ξεκίνησε από το Σάββατο το πρωί να επισκέπτεται τις πλημμυρισμένες περιοχές της Θεσσαλίας προκειμένου να προχωρήσει σε μια πρώτη εκτίμηση του μεγέθους της καταστροφής στο αγροτικό και ζωικό κεφάλαιο της περιοχής.

Στην περιοχή βρίσκεται και ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ, Νίκος Δούκας ενώ το αργότερο μέχρι σήμερα Δευτέρα θα έχει μεταβεί στην περιοχή και ο πρόεδρος του Ασφαλιστικού Οργανισμού, Ανδρέας Λυκουρέντζος. Στην περιοχή αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ να βρεθεί, πιθανότατα την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, αμέσως μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες. Στόχος είναι να υπάρξει άμεση καταγραφή των ζημιών και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, προκειμένου να αποζημιωθούν το ταχύτερο δυνατό οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι για τις καταστροφές που υπέστη το κεφάλαιό τους.

Απελπισμένοι οι κάτοικοι στην Καρδίτσα

Σε πλήρη απελπισία είναι οι κάτοικοι στην Καρδίτσα, όπου μιλούν για βιβλική καταστροφή μετά την επέλαση του «Ιανού» καθώς στο νερό χάθηκαν από καλλιέργειες μέχρι ζώα, με τους πληγέντες να νιώθουν μόνοι τους, σκεπτόμενοι ότι θα πρέπει να τα βγάλουν πέρα και να τα φτιάξουν όλα από την αρχή. Επίσης, η  περασμένη νύχτα ήταν δύσκολη για το χωριό Καλογριανά Καρδίτσας, το οποίο έχει δεχτεί μεγάλους όγκους νερού ενώ περίπου 40 άτομα από την Οξυά Καρδίτσας, κυρίως μεγάλης ηλικίας με προβλήματα, μια έγκυος και ένα μικρό παιδάκι είναι αποκλεισμένοι χωρίς νερό και ρεύμα αλλά το σημαντικότερο χωρίς οδική πρόσβαση, η οποία είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποκατασταθεί.

Από την άλλη,  σωστικά συνεργεία βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας, καθώς οι ζημιές είναι μεγάλες με γέφυρες να έχουν καταρρεύσει, σπίτια να έχουν πλημμυρίσει και στο Μουζάκι να έχει υποστεί καταστροφή και το κέντρο Υγείας. Εξάλλου, οι εκατοντάδες κλήσεις που γίνονται από κατοίκους για αντλήσεις νερού σε κατοικίες και επιχειρήσεις, δείχνουν το πόσο δραματική είναι η κατάσταση, την ώρα που οι καταστηματάρχες και οι κάτοικοι της πόλης της Καρδίτσας δίνουν τον δικό τους αγώνα, για να επανέλθουν στην κανονικότητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments