Ελλάδα

Κλειστά σχολεία: Σε αυτά δεν θα γίνει μάθημα λόγω Ιανού και κορωνοϊού

Κλειστά σχολεία: Σε αυτά δεν θα γίνει μάθημα λόγω Ιανού και κορωνοϊού
Κλειστά σχολεία: Μεγαλώνει συνεχώς η λίστα με τα σχολεία και τα τμήματα που βάζουν λουκέτο είτε λόγω του «χτυπήματος» της σφοδρής κακοκαιρίας του Ιανού είτε λόγω κρουσμάτων. Αναλυτικά τι αναφέρει το υπουργείο Παιδείας.

Ανανεώνεται συνεχώς η λίστα του υπουργείου Παιδείας με τα σχολεία και τα τμήματα των σχολείων που κατεβάζουν “ρολά” είτε γιατί τα προβλήματα που άφησε πίσω του ο μεσογειακός κυκλώνας δεν επιτρέπουν την πραγματοποίηση μαθημάτων είτε γιατί στις σχολικές μονάδες έχουν εμφανιστεί κρούσματα κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από χθες, Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, «λουκέτο» μπαίνει σε όλα τα σχολεία της Πέλλας, μετά τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων.

Επιπλέον, σε άλλες 20 σχολικές μονάδες ανά την επικράτεια έχει ανασταλεί η λειτουργία συγκεκριμένων τμημάτων για ορισμένο χρονικό διάστημα. Από αυτές, οι 18 βρίσκονται στην Αττική και οι υπόλοιπες τρεις σε Πύργο, Τρίκαλα και Σέρρες.

Επίσης, σημειώνεται πως τέσσερα σχολεία της επικράτειας έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους. Πρόκειται για το 2ο Γενικό Λύκειο Καισαριανής και το 2ο Δημοτικό Βουτών Ηρακλείου, των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί έως και τις 27 Σεπτεμβρίου, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σαλαμίνας, το οποίο δεν θα λειτουργήσει έως και τις 30 Σεπτεμβρίου και το 2ο Νηπιαγωγείο Δάφνης, το οποίο δεν θα δεχτεί παιδιά έως την 1η Οκτωβρίου. Ακόμη, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και αύριο τα σχολεία στο δήμο Μουζακίου, λόγω των καταστροφών που προκάλεσε ο μεσογειακός κυκλώνας Ιανός. Το ίδιο ισχύει για τα σχολεία της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου.

Μπορείτε να δείτε τη σχετική λίστα με τα κλειστά σχολεία εδώ.

Εξ αποστάσεως μαθήματα για όσα σχολεία κλείνουν:

Τονίζεται πως οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε μαθητές που δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία την εκπαιδευτική διαδικασία, ως εξής:

  • Αν το τμήμα τους ή η σχολική μονάδα τελούν σε αναστολή λειτουργίας, παρέχεται σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όπου τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι μαθητές συμμετέχουν αποκλειστικά εξ αποστάσεως στην εκπαιδευτική διαδικασία.
  • Αν κάποιοι μαθητές απουσιάζουν δικαιολογημένα λόγω κορωνοϊού, παρέχεται ταυτόχρονη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε μαθητές οι οποίοι συμμετέχουν στο μάθημα με φυσική παρουσία και σε όσους δεν δύνανται να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία την εκπαιδευτική διαδικασία. Ειδικότερα, αν μαθητές απουσιάζουν επειδή ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου ή συνοικούν με πρόσωπο το οποίο νοσεί από κορωνοϊό, η εξ αποστάσεως παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική.
  • Σε περίπτωση που καθίσταται δυσχερής η εφαρμογή της ταυτόχρονης σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας, προβλέπεται, επίσης, υπό προϋποθέσεις για τους μαθητές που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου η εναλλακτική δυνατότητα σχηματισμού «διαδικτυακών τμημάτων», στα οποία τόσο ο εκπαιδευτικός όσο και οι μαθητές συμμετέχουν αποκλειστικά εξ αποστάσεως στην εκπαιδευτική διαδικασία. Αυτά μπορεί να απαρτίζονται είτε από μαθητές μόνο της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας είτε διαφορετικών σχολικών μονάδων, ανά τάξη και ανά μάθημα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments