Ελλάδα

Κρούσματα κορωνοϊού σε νηπιαγωγεία στην Αθήνα – Δείτε σε ποιες περιοχές

Κρούσματα κορωνοϊού σε νηπιαγωγεία στην Αθήνα – Δείτε σε ποιες περιοχές
Κορωνοϊός νηπιαγωγεία: Ανησυχία για τα περιστατικά παιδιών θετικών στον ιό σε δομές της Αθήνας. Δείτε ποιες είναι οι περιοχές που εντοπίστηκαν κρούσματα.

Σε Γλυφάδα και Ηλιούπολη εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού σε νηπιαγωγεία στην Αττική. Συγκεκριμένα ένα νηπιαγωγείο στη Γλυφάδα και ένα στην Ηλιούπολη ανακοίνωσαν ότι υπήρξε κρούσμα σε μαθητή. Λίγες μέρες μετά το άνοιγμα των σχολείων κρούσματα έχουν παρουσιαστεί σε μια σειρά από σχολεία και τώρα νηπιαγωγεία, με αποτέλεσμα τμήματα ή ολόκληρα σχολεία να αναστέλλουν τη λειτουργία τους.

Στην Γλυφάδα, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος, Γιώργος Παπανικολάου, θετικός στον κορονοϊό εντοπίστηκε μαθητής του 13ου νηπιαγωγείου της πόλης. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο δήμαρχος Γλυφάδας, ο χώρος κλείνει για τις επόμενες 14 ημέρες ενώ θα υποβληθούν σε μοριακά τεστ για κορονοϊό όλοι οι εκπαιδευτικοί του νηπιαγωγείου.

Ειδικότερα ο Γιώργος Παπανικολάου αναφέρει τα εξής:

“Ένας μαθητής στο 13ο νηπιαγωγείο της πόλης μας διαγνώστηκε με κορονοϊό. Το τμήμα του μαθητή διακόπτει τη λειτουργία του για 14 ημέρες και ακολουθούμε σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές πιστά όλη την προβλεπόμενη διαδικασία για απολύμανση, ιχνηλάτηση, κλπ.

Επιπλέον, θα κάνουμε, με ίδιους πόρους, μοριακά τεστ για κορονοϊό σε όλους τους εκπαιδευτικούς του νηπιαγωγείου. Περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον μικρό μας φίλο!

Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμα φορά την έκκληση να ακολουθούμε τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών και να τηρούμε όλα τα μέτρα προστασίας της ατομικής και δημόσιας υγείας. Παραμένουμε σε πλήρη και διαρκή εγρήγορση”.

Κρούσμα και στην Ηλιούπολη

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα notia.gr, επιβεβαιώθηκε θετικό κρούσμα νηπίου στο 2ο Τμήμα του 20ου Νηπιαγωγείου Ηλιούπολης και αμέσως ακολουθήθηκαν, σε συνεργασία του Δήμου Ηλιούπολης, της Διεύθυνσης του Σχολείου και της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, οι προβλεπόμενες διαδικασίες του σχετικού πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ.

Η λειτουργία του 2ου τμήματος του 20ου Νηπιαγωγείου αναστέλλεται για να πραγματοποιηθεί απολύμανση σε όλους τους χώρους ενώ ενημερώθηκαν από τη διεύθυνση του σχολείου οι γονείς των μαθητών και πραγματοποιείται αναγνώριση και καταγραφή των στενών επαφών του παιδιού.

Αντίστοιχο πρόβλημα εντοπίστηκε και στην επαρχία και συγκεκριμένα στην Καβάλα όπου ένας μαθητής νηπιαγωγείου βρέθηκε θετικός.

Μαθητής του 14ου Νηπιαγωγείου Καβάλας, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Ο μαθητής βρέθηκε θετικός κατόπιν ιχνηλατήσεως που έγινε μεταξύ των μελών της οικογένειάς του, τα οποία και αυτά είχαν ταυτοποιηθεί ως φορείς του ιού ,σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε δημοσίευμα του kavalapost.gr.

Με επίσημη απόφαση που έλαβε, το μεσημέρι της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου 2020, ο ΕΟΔΥ -σε συνεργασία με την διεύθυνση υγείας της ΠΕ Καβάλας– αναστέλλεται μέχρι και την 1η Οκτωβρίου 2020 η λειτουργία του νηπιαγωγείου. Επισημαίνεται πως η απόφαση αφορά μόνο το νηπιαγωγείο και όχι και το δημοτικό σχολείο με το οποίο συστεγάζεται.

Τις επόμενες ημέρες θα διενεργηθεί νέα ιχνηλάτηση μεταξύ των συμμαθητών του παιδιού, ενώ θα πραγματοποιηθούν και όλες οι απαραίτητες υγειονομικές ενέργειες εντός του χώρου του νηπιαγωγείου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments