Τεχνολογία

Instagram: Καταγγελία ότι παρακολουθεί τους χρήστες iPhone

Instagram: Καταγγελία ότι παρακολουθεί τους χρήστες iPhone
Instagram: Μια σοβαρή καταγγελία για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων βαραίνει το γνωστό Social Media.

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μεγάλη κουβέντα για το πόσο τα Social Media παραβιάζουν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών τους. Κατά καιρούς έχουν γίνει πολλές καταγγελίες που αναφέρουν ότι το Facebook έχει αποσπάσει προσωπικές πληροφορίες των μελών του. Ωστόσο μια νέα καταγγελία βάζει σε μπελάδες ένα άλλο κοινωνικό δίκτυο της οικογένειας του Facebook. Συγκεκριμένα το Instagram που φέρεται να χρησιμοποίει την κάμερα των μελών του που έχουν iPhone.

Η Brittany Conditi από το New Jersey κατέθεσε μήνυση στα δικαστήρια του San Francisco, κατηγορώντας το Instagram πως χρησιμοποιεί την κάμερα επίτηδες με σκοπό να συγκεντρώσει “επικερδή και πολύτιμα δεδομένα για τους χρήστες του, για τα οποία δε θα είχε αλλιώς πρόσβαση”. Την ίδια στιγμή το Facebook αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο αναφορικά με τη μήνυση.

Για “bug” μιλούσε το Facebook

Η Conditi προχώρησε δικαστικά μετά τις αναφορές Ιουλίου πως η εφαρμογή εμφανιζόταν να έχει πρόσβαση στην κάμερα των iPhones χωρίς να χρησιμοποιείται από το χρήστη. Τότε το Facebook είχε κάνει λόγο για ένα bug που ενεργοποιεί ψευδείς ειδοποιήσεις. Στη μήνυση αναφέρεται επίσης πως το Instagram “αποκτά εξαιρετικά ιδιωτικά και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα για τους χρήστες του, συμπεριλαμβανομένου του εσωτερικού των ίδιων των σπιτιών τους” και πως τόσο το Facebook όσο και το Instagram συλλέγουν “πολύτιμη πληροφόρηση και έρευνα αγοράς”.

Σε μία άλλη μήνυση που κατατέθηκε τον προηγούμενο μήνα, το Facebook κατηγορείται για χρήση τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου για να συλλέξει παράνομα βιομετρικά δεδομένα για πάνω από 100 εκατομμύρια χρήστες. Το Facebook αρνήθηκε την κατηγορία λέγοντας πως το Instagram δε χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγες μέρες το Facebook, αλλά και το Instagram υπολειτουργούσαν για μερικές ώρες.

Σύμφωνα με δεκάδες χρήστες υπήρξε πρόβλημα τόσο στην πλατφόρμα του facebook όσο και στο messenger αλλά και το instagram στην Ελλάδα. Η σελίδα του μέσου είτε δεν φόρτωνε, είτε καθυστερούσε να ανοίξει δίχως να εμφανίζει το περιεχόμενο πλήρες. Χρήστες από διάφορα σημεία του πλανήτη, αναφέρουν σε σχετικά forums αλλά και στο Twitter ότι δεν ανανεώνεται η ροή φωτογραφιών στο Instagram και ότι το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης έπεσε για ακόμα μια φορά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments