Οικονομία

Ανέπαφες συναλλαγές: Παρατείνεται το όριο των 50 ευρώ

Ανέπαφες συναλλαγές: Παρατείνεται το όριο των 50 ευρώ
Ανέπαφες συναλλαγές: Απόφαση για παράταση του ορίου των 50 ευρώ με κάρτες πληρωμών χωρίς pin.

Το όριο των 50 ευρώ για ανέπαφες συναλλαγές εφαρμόστηκε εν μέσω καραντίνας προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι επαφές των καταναλωτών και να μειωθεί όσο γίνεται ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού. Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών το αυξημένο όριο των 50 ευρώ παρατείνεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, σε συνέχεια της από 19 Μαΐου 2020 ανακοίνωσης της ΕΕΤ, οι τράπεζες μέλη της, εφαρμόζοντας έμπρακτα τη δέσμευση διαρκούς συνδρομής τους στον περιορισμό των επιπτώσεων του κορονοϊού, στη δημόσια υγεία και τη συναλλακτική πρακτική, θα διατηρήσουν έως την Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2020 το όριο των ανέπαφων (contactless) συναλλαγών καρτών χωρίς τη χρήση ΡΙΝ στο ύψος των 50 ευρώ.

Mε τα μέχρι σήμερα δεδομένα, από την 30η Μαρτίου 2020 οπότε και υιοθετήθηκε το συγκεκριμένο μέτρο, η ανταπόκριση του συναλλακτικού κοινού υπήρξε σχεδόν καθολική, ελαχιστοποιώντας σημαντικά τη φυσική επαφή των κατόχων καρτών με το πληκτρολόγιο του POS.

Όλες οι συναλλαγές, ανεξαρτήτως ποσού, πραγματοποιούνται ανέπαφα χωρίς να είναι απαραίτητη η παράδοση της κάρτας πληρωμών στον εκάστοτε υπάλληλο του καταστήματος που διενεργείται η συναλλαγή. Για συναλλαγές πέραν του ποσού των 50 ευρώ συνεχίζει να ζητείται από τον κάτοχο της κάρτας η πληκτρολόγηση του ΡΙΝ του στο POS, τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΕΤ. Υπενθυμίζεται, σε κάθε περίπτωση, η απαιτούμενη προσοχή των συναλλασσόμενων στην ασφαλή φύλαξη της κάρτας τους.

Σε άλλες οικονομικές ειδήσεις, σήμερα έγινε γνωστό ότι τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα αρχίσουν να αναρτώνται την Παρασκευή στο TAXISNET.

Αυτή την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου θα αρχίσουν να αναρτώνται στο Taxisnet τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ στους λογαριασμούς 7,3 εκατομμυρίων ιδιοκτητών ακινήτων. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, η οποία λήγει κανονικά στις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου, μαζί με τη δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ.

Αναλυτικότερα, ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, με δεδομένο ότι έχει καθυστερήσει η εκκαθάριση του φετινού ΕΝΦΙΑ λόγω της κατάργησης του φόρου στα 28 ακριτικά νησιά, στις σκέψεις του οικονομικού επιτελείου είναι να δοθεί η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ακινήτων που δυσκολεύονται να πληρώσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ μέχρι το τέλος του μήνα, να πληρώσουν διπλή δόση μέχρι το τέλος Οκτωβρίου χωρίς πρόστιμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments