Πολιτική

Νίκος Χαρδαλιάς ιερέας: Η απάντησή του για το «χειροφίλημα»

Νίκος Χαρδαλιάς ιερέας: Η απάντησή του για το «χειροφίλημα»
Νίκος Χαρδαλιάς ιερέας: Στην από αέρος διάσωση των κατοίκων της Οξυάς Καρδίτσας αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δίνοντας τη δική του απάντηση σε όσους έσπευσαν να σχολιάσουν την εικόνα που «φιλάει» το χέρι του ιερέα.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις του κόσμου από το πρωί για την εικόνα του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, να “φιλά” το χέρι του ιερέα μπροστά στις κάμερες αμέσως μετά τον απεγκλωβισμό των κατοίκων της Οξυάς Καρδίτσας, που επλήγει από την κακοκαιρία Ιανός. “Κουνάει το δάχτυλο και κάνει τα ίδια”, “πήγαν περίπατο τα μέτρα”, “μεγάλο φάουλ από μεριάς του”, “φιλάει το χέρι και δεν φοράει καν μάσκα” ήταν μόνο κάποια από τα σχόλια που έγιναν για τον υφυπουργό.

Ο ίδιος λίγο αργότερα θέλησε να δώσει εξηγήσεις και να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Με ανάρτησή του στα social media αναφέρει πως τέτοιες στιγμές, όπως αυτή της διάσωσης, του δίνουν δύναμη να συνεχίσει το έργο που έχει αναλάβει και πως εξέφρασε κλίνοντας στο ράσο του ιερέα με σεβασμό. Ξεκαθάρισε πως δεν φίλησε το χέρι του και πως μόλις είχε βγάλει την μάσκα του για να πιω νερό. Μάλιστα σημειώνει πως υπάρχουν τα video, “τα οποία είναι αδιάψευστος μάρτυρας για την πραγματικότητα”.

Παράλληλα, κάλεσε όλους όσους παραποιούν τα πραγματικά περιστατικά και ασκούν εύκολη κριτική από τον καναπέ τους να φορούν μάσκες, να κρατούν αποστάσεις και να τηρούν την προσωπική τους υγιεινή. “Λίγο περισσότερο σεβασμό στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής που μοχθούμε καθημερινά για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια όλων των πολιτών” κατέληξε.

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Χαρδαλιά:

“Τους τελευταίους 7 μήνες η πολιτική προστασία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης πολλαπλών κρίσεων. Πανδημία, μεταναστευτικό, κλιματική αλλαγή με ακραία φαινόμενα πυρκαγιών και πλημμυρών. Σε όλα έχουμε ανταποκριθεί έως τώρα με αποτελεσματικότητα, ευθύνη και πίστη στην σκληρή δουλειά, την ομαδικότητα, μα πάνω από όλα στην αξία της ανθρώπινης ζωής. Στις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλία πραγματοποιήσαμε επιτυχώς 788 διασώσεις με τελευταία την από αέρος διάσωση μιας εγκύου, ενός βρέφους, μιας καρκινοπαθούς και 4 ακόμα συμπολιτών μας. Τέτοιες ιστορίες μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω. Και αυτό εξέφρασα κλίνοντας στο ράσο του με σεβασμό (και όχι φιλώντας το χέρι του) προς τον Ιερέα που έσπευσε να μας συγχαρεί αμέσως μετά το τέλος και αυτής της επιχείρησης και ενώ μόλις είχα βγάλει την μάσκα μου για να πιω νερό (τα video είναι αδιάψευστος μάρτυρας για την πραγματικότητα).

Σε όσους λοιπόν για διάφορους λόγους παραποιούν τα πραγματικά περιστατικά και ασκούν εύκολη κριτική από τον καναπέ τους συνιστώ 3 + 1 πράγματα: Μάσκες, Αποστάσεις, αυστηρή προσωπική υγιεινή και λίγο περισσότερο σεβασμό στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής που μοχθούμε καθημερινά για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια όλων των πολιτών. Από αυτή την περιπέτεια θα βγούμε νικητές μόνο αν είμαστε ενωμένοι και πειθαρχημένοι”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Τους τελευταίους 7 μήνες η πολιτική προστασία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης πολλαπλών κρίσεων. Πανδημια, μεταναστευτικό, κλιματική αλλαγή με ακραία φαινόμενα πυρκαγιών και πλημμυρών. Σε όλα έχουμε ανταποκριθεί έως τώρα με αποτελεσματικότητα, ευθύνη και πίστη στην σκληρή δουλειά, την ομαδικότητα, μα πάνω από όλα στην αξία της ανθρώπινης ζωης. Στις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλία πραγματοποιήσαμε επιτυχώς 788 διασώσεις με τελευταία την από αέρος διάσωση μιας εγκύου, ενός βρέφους, μιας καρκινοπαθούς και 4 ακομα συμπολιτών μας. Τέτοιες ιστορίες μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω. Και αυτό εξέφρασα κλινοντας στο ράσο του με σεβασμο (και όχι φιλωντας το χέρι του) προς τον Ιερέα που εσπευσε να μας συγχαρει αμεσως μετά το τελος και αυτης της επιχειρησης και ενω μολις ειχα βγαλει την μασκα μου για να πιω νερο (τα video ειναι αδιαψευστος μάρτυρας για την πραγματικοτητα). Σε οσους λοιπόν για διάφορους λόγους παραποιούν τα πραγματικα περιστατικά και ασκούν εύκολη κριτική από τον καναπέ τους συνιστώ 3 + 1 πράγματα: Μάσκες, Αποστάσεις, αυστηρή προσωπική υγιεινή και λίγο περισσότερο σεβασμό στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής που μοχθούμε καθημερινά για τη δημόσια υγεία και Ασφαλεια ολων των πολιτών. #civilprotection #semperparati

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Νίκος Χαρδαλιάς 🇪🇺🇬🇷 (@nickhardgr) στις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments