Ελλάδα

Πυροσβέστης Αλμυρός: Έπεσε νεκρός κατά την άντληση υδάτων

Πυροσβέστης Αλμυρός: Έπεσε νεκρός κατά την άντληση υδάτων
Πυροσβέστης Αλμυρός: Τραγωδία με το θάνατο του 39χρονου υπαλλήλου της Πυροσβεστικής, που έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια της εργασίας άντλησης υδάτων.

Τραγωδία στον Αλμυρό με τον θάνατο πυροσβέστη την ώρα του καθήκοντος. Ο 39χρονος άνδρας είχε μεταβεί με τους συναδέλφους του σε περιοχή κοντά στις εργατικές πολυκατοικίες, προκειμένου να πραγματοποιήσουν απάντληση των υδάτων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες γύρω στις 12.30 το μεσημέρι οι πυροσβέστες ήταν στο σημείο όπου έκαναν πλύση στο οδόστρωμα, και κάτω από άγνωστες συνθήκες, η μάνικα ξέφυγε και χτύπησε με δύναμη στο κεφάλι τον 39χρονο πυροσβέστη, όπως αναφέρει το magnesianews.gr .

Ο άτυχος άνδρας έπεσε αναίσθητος, ωστόσο ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία του θανάτου του.

Παρά τις προσπάθειες των συναδέλφων του, ο άτυχος πυροσβέστης δεν είχε επαφή με το περιβάλλον, ενώ στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, όπου μεταφέρθηκε άμεσα, απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Αναμένεται να γίνει νεκροψία – νεκροτομή, για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του και αν οφείλεται σε χτύπημα, στην πτώση ή σε παθολογικά αίτια.

Οι θάνατοι πυροσβεστών με στοιχεία

Το πυροσβεστικό σώμα θρηνεί θύματα πολύ συχνά, τόσο κατά τις δασικές πυρκαγιές το καλοκάιρι όσο και στις αστικές πυρκαγιές. Σύμφωνα με τον πρώην υπαρχηγό της Πυροσβεστικής και ειδικό πραγματογνώμονα κ. Ανδριανό Γκουρμπάτση, οι θάνατοι στις αστικές πυρκαγιές έχουν αυξηθεί το 2020, γεγονός που το αποδίδει και στην καραντίνα.

Όπως σημειώνει ο κ. Γκουρμπάτσης «με βάση στοιχεία του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος κάθε τέσσερις ημέρες περίπου χάνει τη ζωή του ένας άνθρωπος. Το 21,3% φέρεται να έχασε τη ζωή του από πυρκαγιές στην Περιφέρεια της Αττικής, το 19% στην περιοχή Θεσσαλονίκης και το υπόλοιπο 60,7% στην υπόλοιπη Ελλάδα. Επίσης οι τρεις θάνατοι -ποσοστό 10,7%- αφορούν ανήλικους και οι 26 ποσοστό 89,3%, αφορούν ενήλικους. Επίσης ο συνολικός αριθμός των 29 θυμάτων από αστικές πυρκαγιές κατανέμεται ανά μήνα ως εξής: τον Ιανουάριο 10 θάνατοι, τον Φεβρουάριο πέντε , τον Μάρτιο εννιά και τον Απρίλιο έως την 19 του μηνός πέντε θάνατοι.

Ο αριθμός των θανάτων μιας δεκαετίας ίδιος με αυτός του 2020

Είναι όμως χαρακτηριστικό ότι ο μέσος ετήσιος αριθμός θανάτων από αστικές πυρκαγιές την τελευταία δεκαετία, δηλαδή το διάστημα από το έτος 2010 έως και το 2019, είναι ακριβώς ο ίδιος δηλαδή 29 νεκροί (σσ δηλαδή όσοι έχουν χάσει την ζωή τους μέσα σ ένα χρόνο -τη τελευταία δεκαετία- είναι ισάριθμοι με αυτούς που απεβίωσαν σε αστικές πυρκαγιές φέτος μέσα σε λιγότερο από τέσσερις μήνες)».

Σημειώνεται ωστόσο ενώ ο μέσος αριθμός των αστικών πυρκαγιών, ανά μήνα, για το 2020 είναι 2716, ο αντίστοιχος μέσος μηνιαίος αριθμός πυρκαγιών για την προηγούμενη δεκαετίας ήταν 1513 αστικές πυρκαγιές. Δηλαδή φέτος υπήρξε αύξηση των αστικών πυρκαγιών κατά 56% που μπορεί ν αποδοθεί εν μέρει και στον περιορισμό της κυκλοφορίας και το πρόγραμμα «Μείνετε Σπίτι» που ξεκίνησε στα μέσα Μαρτίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments