Διεθνή

Κορωνοϊός Ιταλία: Φόβοι για αύξηση του δείκτη μετάδοσης του ιού

Κορωνοϊός Ιταλία: Φόβοι για αύξηση του δείκτη μετάδοσης του ιού
Κορωνοϊός Ιταλία: Ανησυχία εξέφρασε ο υφυπουργός Υγείας της χώρας για την αύξηση του δείκτη μετάδοσης του ιού και προτείνει στους Ιταλούς να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης.

Οι δραματικές στιγμές που έζησε η Ιταλία κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας στοιχειώνουν τους Ιταλούς και την κυβέρνηση, που το τελευταίο διάστημα βλέπει τα κρούσματα να αυξάνονται. Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, ο δείκτης μετάδοσης του κορωνοϊού αναμένεται να αυξηθεί, και η ελπίδα είναι αυτό να γίνει με βαθμιαίο και ελεγχόμενο τρόπο. Αυτό τουλάχιστον ανέφερε ο Ιταλός υφυπουργός Υγείας.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 1.392 νέα κρούσματα κορονοϊού, με 14 νεκρούς. Την Δευτέρα, τα κρούσματα ήταν 1.350, με 17 νεκρούς. Τα τεστ που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη ήταν 87.00, 30.000 περισσότερα από χθες. Τα περισσότερα περιστατικά καταγράφηκαν σήμερα στην περιφέρεια της Ρώμης (238), στην Λομβαρδία (182) και στην Καμπανία με πρωτεύουσα την Νάπολη (156).

«Να μην γίνουν άλλες περικοπές στη δημόσια υγεία – Να αυξηθούν τα κονδύλια»

«Απευθύνω έκκληση σε όλους να εμβολιασθούν κατά της γρίπης, ο Οκτώβριος είναι ο κατάλληλος μήνας για να αρχίσουμε. Στείλαμε στις περιφέρειες 70% περισσότερα εμβόλια απ΄ ότι πέρυσι» δήλωσε, στο μεταξύ, ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα. Ο Ιταλός υπουργός υπογράμμισε, επίσης, ότι «δεν θα πρέπει να γίνουν άλλες περικοπές στην δημόσια υγεία αλλά, αντιθέτως, χρειάζεται να αυξηθούν τα σχετικά κονδύλια». Σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας στην χώρα, τέλος, ο Ιταλός υφυπουργός Υγείας Πιερπάολο Σιλέρι δήλωσε ότι ο δείκτης μετάδοσης αναμένεται να αυξηθεί, αλλά υπάρχει η ελπίδα αυτό να γίνει με βαθμιαίο και ελεγχόμενο τρόπο, κυρίως χάρη στα τεστ και την συνεχή ιατρική παρακολούθηση».

Παγκόσμιο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων την περασμένη εβδομάδα

Με εξαίρεση την Αφρική, σε όλες τις περιοχές του κόσμου παρατηρήθηκε άνοδος των κρουσμάτων από τις 14 έως τις 20 Σεπτεμβρίου. Σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν καταγραφεί περισσότερα από 30.600.000 κρούσματα της νόσου Covid-19 από την εμφάνιση της ασθένειας τον Δεκέμβριο στην Κίνα.

«Από τις 14 έως τις 20 Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν σχεδόν 2 εκατομμύρια νέα κρούσματα Covid-19, αύξηση 6% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και ο μεγαλύτερος εβδομαδιαίος αριθμός κρουσμάτων από την αρχή της επιδημίας. Στη διάρκεια της ίδιας περιόδου ο αριθμός των θανάτων μειώθηκε κατά 10%, με 37.700 να αναφέρονται», σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΠΟΥ που δόθηκε στη δημοσιότητα τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments