Διεθνή

Sputnik V: Καμία επιπλοκή δεν παρουσίασαν οι 2500 χιλιάδες εθελοντές με το πρώτο συστατικό του εμβολίου

Sputnik V: Καμία επιπλοκή δεν παρουσίασαν οι 2500 χιλιάδες εθελοντές με το πρώτο συστατικό του εμβολίου
Sputnik V: Θετικά είναι τα νέα για το ρωσικό εμβόλιο του κορωνοϊού, Κανένας από τους εθελοντές δεν παρουσίασε κάποια επιπλοκή.

Πολύ θετικά είναι τα νέα από τη Ρωσία, καθώς κανείς από τους 2.500 χιλιάδες εθελοντές δεν έχει παρουσιάσει κάποια επιπλοκή, ενώ τους έχει χορηγηθεί το πρώτο συστατικό του ρωσικού εμβολίου για τον κορωνοϊό. Τις παραπάνω πληροφορίες έδωσε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Gamaleya.

Θυμίζουμε ότι στις 11 Αυγούστου η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που ανακοίνωσε την ανάπτυξη εμβολίου κατά της ασθένειας COVID-19. Το εμβόλιο, το οποίο ονομάστηκε Sputnik V, αναπτύχθηκε από το συγκεκριμένο Ινστιτούτο.

«Περίπου 2.500 κάτοικοι της Μόσχας έλαβαν το πρώτο συστατικό του εμβολίου. Δεν έχουμε καταγράψει επιπλοκές, εκτός από κάποιες μικρές, που περιγράφονται στο εγχειρίδιο» δήλωσε ο Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ. Στην τρίτη φάση των δοκιμών του εμβολίου λαμβάνουν μέρος έως και 40.000 εθελοντές, διευκρίνισε ο ίδιος. «Οι δοκιμαστικές παρτίδες του εμβολίου της Gamaleya για την COVID-19 έχουν παραδοθεί σε όλες τις περιοχές της Ρωσίας» ανακοίνωσε ο ίδιος.

Σοκαριστικό ρεκόρ κρουσμάτων του ιού την τελευταία εβδομάδα

Την προηγούμενη εβδομάδα καταγράφηκε αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων με 2 εκατομμύρια νέες μολύνσεις παγκοσμίως, αλλά ευτυχώς ο αριθμός των νεκρών μειώθηκε κατά 10%. Αυτά είναι τα στοιχεία που έδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Με εξαίρεση την Αφρική, σε όλες τις περιοχές του κόσμου παρατηρήθηκε άνοδος των κρουσμάτων από τις 14 έως τις 20 Σεπτεμβρίου. Σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν καταγραφεί περισσότερα από 30.600.000 κρούσματα της νόσου Covid-19 από την εμφάνιση της ασθένειας τον Δεκέμβριο στην Κίνα.

«Από τις 14 έως τις 20 Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν σχεδόν 2 εκατομμύρια νέα κρούσματα Covid-19, αύξηση 6% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και ο μεγαλύτερος εβδομαδιαίος αριθμός κρουσμάτων από την αρχή της επιδημίας. Στη διάρκεια της ίδιας περιόδου ο αριθμός των θανάτων μειώθηκε κατά 10%, με 37.700 να αναφέρονται», σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΠΟΥ που δόθηκε στη δημοσιότητα τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη.

Περισσότεροι νεκροί από τον ιό στην Ευρώπη

Στην περιοχή της Ευρώπης καταγράφηκε η μεγαλύτερη άνοδος στον αριθμό των θανάτων στη διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε (αύξηση 27% σε σχέση με την προηγούμενη). Περισσότερο από το 38% των νέων κρουσμάτων εντοπίστηκε στην αμερικανική ήπειρο, η οποία παραμένει η πλέον πληγείσα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Ομως στην περιοχή αυτή το ποσοστό των θανάτων μειώθηκε κατά 22%.

Στη Νοτιοανατολική Ασία, όπου εντοπίζεται το 35% των νέων κρουσμάτων, ξεπεράστηκε το όριο των 100.000 νεκρών, με 9.000 νέους θανάτους να καταγράφονται την προηγούμενη εβδομάδα.

Στις περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου και του Δυτικού Ειρηνικού παρατηρείται τις τρεις τελευταίες εβδομάδες μικρή άνοδος στον αριθμό των κρουσμάτων, όπως και των θανάτων. Αντίθετα, στην Αφρική η εξάπλωση της επιδημίας εξακολουθεί να επιβραδύνεται, με το ποσοστό των νέων κρουσμάτων να μειώνεται κατά 12% και κατά 16% των θανάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments