Διεθνή

Έκπληξη από Ομπάμα – Έδωσε το κινητό του τηλέφωνο στο κοινό για να ακούσει τα προβλήματά τους

Έκπληξη από Ομπάμα – Έδωσε το κινητό του τηλέφωνο στο κοινό για να ακούσει τα προβλήματά τους
Μπαράκ Ομπάμα: Σε μια κίνηση που προκάλεσε «σεισμό» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προχώρησε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

Μπορεί ο Μπαράκ Ομπάμα να έχει αποχωρήσει από την έντονη πολιτική σκηνή αλλά ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής φαίνεται πως ποτέ δεν παρατά τα πολιτικά δρώμενα, την ώρα που οι εκλογές στις ΗΠΑ πλησιάζουν όλο και περισσότερο.

Μάλιστα, ο Αμερικανός πολιτικός, ο οποίος χρημάτισε ως ο 44ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής όντας ο πρώτος Αφροαμερικανός που εκλέχθηκε σε αυτή τη θέση, προέβη σε μια κίνηση που προκάλεσε «σεισμό» στα social media, αποδεικνύοντας ότι παραμένει στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής της χώρας που οδεύει σε εκλογές σε ένα κλίμα βίας εξαιτίας των διαδηλώσεων και της «σκιάς» του κορωνοϊού που έχει κοστίσει τη ζωή σε περισσότερους από 200.000 ανθρώπους.

Η ανάρτηση στο Twitter:

Έτσι, ο Μπαράκ Ομπάμα, μέσω αναρτήσεών του σε Twitter και Instagram, ανακοίνωσε πως έδωσε στη δημοσιότητα το κινητό του τηλέφωνο, κάτι πρωτοφανές για δημόσιο πρόσωπο. Στη φωτογραφία που συνοδεύει την ανάρτησή του, αυτός και η Μισέλ Ομπάμα τσεκάρουν το κινητό του. Όπως εξήγησε ο ίδιος, αυτό που θέλει από τους Αμερικανούς είναι να του στείλουν μήνυμα «για να ακούσω τι κάνετε, να μου πείτε τι σκέφτεστε και πώς σκέφτεστε να ψηφίσετε φέτος», εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την ανησυχία του σχετικά με την προσέλευση των Αμερικανών στις κάλπες τον Νοέμβριο.

Έκανε την ίδια ακριβώς ανάρτηση και στο Instagram του:

Ανήσυχος ο Τραμπ για το αποτέλεσμα των εκλογών

Να αναφέρουμε πάντως πως ο Ντόναλντ Τραμπ έχει εκφράσει επανειλημμένα ενόψει των φετινών εκλογών ότι ενδέχεται να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα στη δικαιοσύνη εάν ηττηθεί. Η προειδοποίηση αυτή αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα καθώς ο ένοικος του Λευκού Οίκου ετοιμάζεται να ανακοινώσει ποιο πρόσωπο προτείνει να καταλάβει άμεσα την έδρα που έμεινε κενή στο εννεαμελές Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ μετά τον θάνατο της Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ.

Το 2016, όταν ο νεοϋορκέζος μεγιστάνας των ακινήτων ήταν για πρώτη φορά υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για το κορυφαίο αξίωμα στις ΗΠΑ, δήλωνε πως θα αποδεχόταν το αποτέλεσμα εάν ήταν ξεκάθαρο, ή εάν νικούσε. Έτσι, ενόψει των φετινών εκλογών, ο Τραμπ έχει επιδιώξει να θέσει εν αμφιβόλω το αποτέλεσμα προληπτικά, επικαλούμενος το ενδεχόμενο νοθείας, ειδικά στις επιστολικές ψήφους. Πολιτολόγοι στις ΗΠΑ αντιτείνουν ότι η νοθεία είναι εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο σε εκλογικές διαδικασίες, αν και ο νυν αρχηγός του κράτους χαρακτηρίζει «καταστροφή» τη διαδικασία αυτή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments