Πολιτική

Έξαλλη η αδερφή του Αλέξη Τσίπρα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο

Έξαλλη η αδερφή του Αλέξη Τσίπρα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο
Η Ζανέτ Τσίπρα με τοποθέτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook "κάρφωσε" τον Ευκλείδη Τσακαλώτο χωρίς να τον κατονομάσει.

Μετά την ήττα στις εκλογές πριν από περίπου ένα χρόνο ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει μόνο το δύσκολο έργο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και της εσωτερικής αντιπολίτευσης. Υπάρχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν συμφωνούν μεταξύ τους με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν κάποιες διαφωνίες. Υπάρχουν φυσικά οι περίφημοι “53” που έχουν δείξει την αντίθεση τους για μερικά θέματα του κόμματος. Τον τελευταίο καιρό υπάρχει έντονη φημολογία ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Μάλιστα το γεγονός ότι ο πρώην υπουργός οικονομικών δεν είναι πλέον τομεάρχης οικονομίας έδωσε περισσότερη τροφή για σχόλια.

Ο Τσακαλώτος έγραψε πρόσφατα μια ανάρτηση στο Facebook και τόνισε ότι διαφωνεί με την τακτική του να λες τον πολιτικό σου αντίπαλο “απατεώνα”.  Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αυτός που από το βήμα της Βουλής είναι χαρακτηρίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη “τον μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα”. Συγκεκριμένα είχε δηλώσει: “Ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας που έχει περάσει στη χώρα είστε εσείς που υποσχεθήκατε στον ελληνικό λαό ανάπτυξη ισχυρή και φέρατε υπανάπτυξη 15% στο δεύτερο τρίμηνο του 2020. Να τελειώνουν τα αστεία, να τελειώνει αυτό το παραμύθι».

Η αντίδραση της Ζανέτ Τσίπρα

Από την πλευρά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook: “πρέπει να είμαστε εξαιρετικά φειδωλοί όταν αποκαλούμε τους αντιπάλους μας απατεώνες. Από τη μια μεριά, αυτό το είδος πολιτικής αντιπαράθεσης αποξενώνει μεγάλο μέρος των πολιτών, και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες. Και κάτι χειρότερο: πολλοί ταυτίζουν την πολιτική με αυτό το είδος αντιπαράθεσης και όχι με μια εν δυνάμει δραστηριότητα χειραφέτησης”. Προσθέτει: Από την άλλη, ακριβώς γιατί όλοι οι αντίπαλοι μας δεν είναι, και δε θα μπορούσαν να είναι απατεώνες, αυτή η τακτική υποτιμάει τον αντίπαλο – πάντα επικίνδυνο πράγμα σε όλων των ειδών διαμαχών – και δεν είναι πειστική.

Μπορεί από τον ΣΥΡΙΖΑ να προσπάθησαν να λύσουν εσωτερικά αυτή την παρεξήγηση, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την Ζανέτ Τσίπρα να πάρει ξεκάθαρη θέση. Η αδερφή του πρώην πρωθυπουργού χωρίς να κατονομάσει κάποιον, κάλεσε όσους έχουν πρόβλημα με τη γραμμή του κόμματος να αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε το ποστάρισμα της

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments