Ελλάδα

Αριθμός σοκ τα κρούσματα στο κέντρο της Αθήνας

Αριθμός σοκ τα κρούσματα στο κέντρο της Αθήνας
Κορωνοϊός Αθήνα: Πάνω από 900 είναι τα ενεργά κρούσματα του ιού στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας.

Έντονη είναι η ανησυχία της κυβέρνησης και των λοιμωξιολόγων για τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφονται στην Αττική. Μάλιστα ο Δήμος Αθηναίων φαίνεται πως αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα. Ιδιαίτερα το ιστορικό κέντρο της πόλης μετρά περίπου 900 νοσούντες εκπέμποντας “SOS”. Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στο Star ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στα στοχευμένα μέτρα της κυβέρνησης σε περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο τονίζοντας ότι ανέρχονται σε 900 τα κρούσματα κορωνοϊού στο κέντρο της πρωτεύουσας, λόγος για τον οποίο έχουν ξεκινήσει σαρωτικοί έλεγχοι. “Ήδη στο κέντρο της Αθήνας υπάρχουν μονάδες του υπουργείου Υγείας που κάνουν ελέγχους σε πολίτες και ευάλωτες ομάδες”, είπε ο υπουργός σχετικά με την προσπάθεια της πολιτείας να έχει πλήρη εικόνα από την εξάπλωση του ιού στην πρωτεύουσα.

Πρόσθεσε επίσης ότι «η επόμενη ημέρα έχει να κάνει και με τα ξενοδοχεία καραντίνας», προκειμένου να προστατευθούν επί 14 ημέρες οι πολίτες χωρίς ή με λίγα συμπτώματα.

Για τους εργαζόμενους στην Υγεία, ο κ. Κικίλιας απάντησε ότι κατανοεί τον μεγάλο αγώνα που δίνουν και δήλωσε ότι είναι περήφανος για αυτούς, αλλά και ότι θα προστεθούν 1.200 κλίνες ΜΕΘ για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, οι οποίες ξεκίνησαν ήδη από σήμερα να παρέχονται για περίθαλψη ασθενών. Υπενθύμισε επίσης τις προσλήψεις 6.200 ατόμων στον τομέα της Υγείας. Σχετικά με την ΚΥΑ με την οποία δεσμεύονται κλίνες σε στρατιωτικά νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές, ανέφερε ότι αυτό γίνεται προκειμένου να αντέξει συνολικά το ΕΣΥ στην περίθαλψη όχι μόνο των περιστατικών Covid- 19 αλλά και άλλων σοβαρών ασθενειών, για τις οποίες θα εξακολουθούν να χρειάζονται κλίνες στα δημόσια νοσοκομεία.

Στα 342 τα νέα κρούσματα:

Εν τω μεταξύ χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 342 νέους νοσούντες στη χώρα και 9 νεκρούς. Από τα 342 κρούσματα τα 24 συνδέονται με γνωστές συρροές και 30 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 16.627. Τα 2.726 (16.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6.915 (41.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Επίσης, 68 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 21 (30.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 192 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, 9 ακόμα άτομα έφυγαν από τη ζωή. Συνολικά 366 είναι οι θάνατοι στη χώρα. Σημειώνεται πως από τα συνολικά 342 κρούσματα που ανακοινώθηκαν τα 213 βρίσκονται στην Περιφέρεια Αττικής. Ακολουθεί η Περιφερειακή Ενότητα της  με 11.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments