Ελλάδα

Συνωστισμός πλατείες: Η πρώτη νύχτα στην Αττική με τα νέα μέτρα

Συνωστισμός πλατείες: Η πρώτη νύχτα στην Αττική με τα νέα μέτρα
Συνωστισμός πλατείες: Η Ελληνική Αστυνομία ξεκίνησε τις περιπολίες, με τους νέους περιορισμούς να τίθενται σε ισχύ από το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου.

Τα νέα μέτρα εναντίον του κορωνοϊού τέθηκαν σε ισχύ από τα μεσάνυχτα στην Αττική με σκοπό να περιοριστεί η πανδημία του ιού στο Λεκανοπέδιο.

Και μπορεί τα περίπτερα να έκλεισαν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ως μέτρο ανάσχεσης κατά του συγχρωτισμού και κατ’ επέκταση του κορωνοϊού, αλλά σε αρκετές πλατείες της Αττικής, που βρίσκεται στα «κόκκινα» από κρούσματα, επικράτησε συνωστισμός για ένα ακόμα βράδυ.

Η ελληνική κυβέρνηση μέσω του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, ανακοίνωσε μέτρα με στόχο τον περιορισμό της πανδημίας στην Περιφέρεια Αττικής και στις περιοχές που είναι σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, δηλαδή στην Ημαθία, στο Κιλκίς, στην Πέλλα, στην Πιερία, στη Χαλκιδική, στα Χανιά, στο Ηράκλειο Κρήτης, στη Ζάκυνθο, στη Λέσβο και στη Μύκονο.

Έτσι από το βράδυ του Σαββάτου και έως τις 4 Οκτωβρίου ανεστάλη η λειτουργία κάθε είδους επιχείρησης λιανικής πώλησης αγαθών, όπως τα περίπτερα, τα μίνι μάρκετ και οι κάβες από τις 12:00 τα μεσάνυχτα έως τις 5:00 τα ξημερώματα της επόμενης μέρας. Από το μέτρο εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων.

Σε επιφυλακή η Ελληνική Αστυνομία η οποία ξεκίνησε περιπολίες

Παράλληλα, η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή για να αποτραπούν φαινόμενα συνωστισμού, καθώς σε πολλά μέρη της Αττικής, μετά το κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίων, οι νέοι πήγαιναν σε παρακείμενες πλατείες, αγοράζοντας ποτά από μίνι μάρκετ με τον συνωστισμό να είναι μεγάλος.

Θυμίζουμε πως σε ετοιμότητα, επαγρύπνηση και τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας για την αποτροπή της μετάδοσης του ιού ώστε να αποφύγουμε τον «κόκκινο συναγερμό» και τον δύσκολο δρόμο του lockdown καλεί όλους, μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος, την ώρα που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση και ενημέρωση των πολιτών, ώστε η τήρηση των μέτρων προστασίας να γίνει συνήθεια και μέρος της καθημερινής ρουτίνας.

Τα νέα περιοριστικά μέτρα στην Αττική, από την περασμένη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, προκάλεσαν συναγερμό και στην Αστυνομία, που πραγματοποιεί μια σειρά δράσεων για την αποφυγή συνωστισμού σε πλατείες, πάρκα και άλλους εξωτερικούς χώρους. Παράλληλα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, φανέρωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ότι κύρια αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας είναι να συνδράμει στην προστασία των πολιτών από τον κορωνοϊό, ενώ επεσήμανε ότι το βασικότερο μέσο αποτροπής του είναι η ατομική ευθύνη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments