Τεχνολογία

Microsoft Edge: Κερδίζει τους χρήστες και αποτελεί την πιο δημοφιλή εναλλακτική του Chrome

Microsoft Edge: Κερδίζει τους χρήστες και αποτελεί την πιο δημοφιλή εναλλακτική του Chrome
Microsoft Edge: Έγινε ταχύτερος και «έκλεψε» τη δεύτερη θέση από τον Firefox.

Μπορεί στην αρχή οι χρήστες να μην το είχαν πάρει με καλό μάτι αλλά σιγά σιγά το πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge κέρδισε και τους πιο απαιτητικούς και πλέον αποτελεί σοβαρό ανταγωνιστή του Google Chrome, αν και ο εν λόγω φυλλομετρητής ιστοσελίδων παραμένει ψηλά στη λίστα της προτίμησης των ανθρώπων με 71.11%.

Ωστόσο, μετά τις σχετικά πρόσφατες βελτιώσεις που ανακοίνωσε η Microsoft για τον Edge browser, η χρήση του έγινε ακόμα πιο φιλική με αποτέλεσμα να τον προτιμούν όλο και περισσότερα άτομα. Εξάλλου, το γεγονός ότι έγινε πιο γρήγορος και αποδοτικός τους τελευταίους μήνες, έπαιξε σημαντικό ρόλο.

Παράλληλα, με τα Profile-Guided Optimizations (PGOs) και τα Link-Time Optimizations (LTOs) βοήθησε τους χρήστες να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Τα PGOs έδωσαν προτεραιότητα στα πιο σημαντικά κομμάτια του κώδικα, ενώ τα LTOs βελτιστοποίησαν τη χρήση της μνήμης. Έτσι, η ταχύτητα του Edge αυξήθηκε κατά 13%.

Επιπροσθέτως, οι βελτιώσεις σε scroll animations δίνουν στον χρήστη μία αίσθηση ομαλότερης και πιο άμεσης χρήσης του browser, σύμφωνα με το unboxholics. Μάλιστα, η ομάδα του Edge συνεχίζει να εργάζεται για τη μείωση των απαιτήσεων σε RAM και CPU, ενώ φέτος το συνολικό μέγεθος του Edge έχει μειωθεί στο μισό.

Και κάπως έτσι, σύμφωνα με το NetMarketshare, ο Edge ξεπέρασε τον Firefox (7.36%) και κατέκτησε τη δεύτερη θέση στην προτίμηση των χρηστών με 8.09%, με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζεται ως η πιο δημοφιλής εναλλακτική του απόλυτου «βασιλιά» του browsing, του Chrome.

Πώς αλλάζουμε τον προεπιλεγμένο μηχανισμό αναζήτησης στον Microsoft Edge;

Επίσης, η διατήρηση του Bing ως του προεπιλεγμένου μηχανισμού αναζήτησης παρέχει μια βελτιωμένη εμπειρία αναζήτησης στον νέο Microsoft Edge, μεταξύ άλλων με απευθείας συνδέσεις σε εφαρμογές των Windows 10, πιο συναφείς προτάσεις από τον οργανισμό σας εάν έχετε εισέλθει με εταιρικό ή σχολικό λογαριασμό και άμεσες απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τα Windows 10.

Ωστόσο, μπορείτε να αλλάξετε τον προεπιλεγμένο μηχανισμό αναζήτησης σε οποιαδήποτε τοποθεσία χρησιμοποιεί τεχνολογία OpenSearch. Για να αλλάξετε τον προεπιλεγμένο μηχανισμό αναζήτησης στον Microsoft Edge:

  • Εκτελέστε μια αναζήτηση στη γραμμή διευθύνσεων χρησιμοποιώντας τον μηχανισμό αναζήτησης που θέλετε να ορίσετε ως προεπιλεγμένο. Επιλέξτε τις τελείες στις Ρυθμίσεις.
  • Επιλέξτε «Προστασία Προσωπικών Δεδομένων και Υπηρεσίες».
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα «Υπηρεσίες» και επιλέξτε «Γραμμή διευθύνσεων».
  • Επιλέξτε τον προτιμώμενο μηχανισμό αναζήτησης από το μενού «Μηχανισμός Αναζήτησης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments