Θέσεις Εργασίας

ΑΣΕΠ προκηρύξεις: Προσλήψεις στη Σχολή Ξεναγών Θεσσαλονίκης

ΑΣΕΠ προκηρύξεις: Προσλήψεις στη Σχολή Ξεναγών Θεσσαλονίκης
ΑΣΕΠ προκηρύξεις: Οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στα γραφεία της Σχολής Ξεναγών Θεσσαλονίκης.

Ανακοινώθηκε η προκήρυξη ΣΟΧ1/2020 για τη σύναψη σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου τεσσάρων (4) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Σχολής Ξεναγών Θεσσαλονίκης του Υπουργείου Τουρισμού, που εδρεύει στη συμπρωτεύουσα.

Πιο συγκεκριμένα, αναζητούνται άτομα που να πληρούν τα κριτήρια για τις εξής θέσεις:

  • 1 ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού.
  • 1 ΤΕ Διοικητικού – Λογιστικού.
  • 1 ΠΕ Βιβλιοθηκονομίας εν ελλείψει ΤΕ.
  • 1 ΥΕ Καθαριότητας.

Πώς υποβάλλονται οι αιτήσεις;

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στα γραφεία της Σχολής Ξεναγών Θεσσαλονίκης. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι από τις 26 Σεπτεμβρίου έως και τις 5 Οκτωβρίου.

Οι υποψήφιοι για την απόδειξη των ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ, των λοιπών ιδιοτήτων τους και της εμπειρίας τους οφείλουν να υποβάλουν ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή όλα τα απαιτούμενα από την παρούσα Ανακοίνωση και το «Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)» με σήμανση έκδοσης «2-12-2019» δικαιολογητικά, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ενότητα «ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΤΙΤΛΩΝ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ» του Κεφαλαίου ΙΙ του σχετικού Παραρτήματος.

Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να δει την προκήρυξη πατώντας εδώ.

Τι είναι οι Σχολές Ξεναγών του Υπουργείου Τουρισμού

Οι Σχολές Ξεναγών του Υπουργείου Τουρισμού λειτουργούν σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας, ο οποίος εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμ.12360/12.07.2017 κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Τουρισμού (ΦΕΚ 2532/Β /2017). Αποτελούν μεταδευτεροβάθμιες επαγγελματικές σχολές διάρκειας δύο (2) εκπαιδευτικών ετών.

Δεκτοί γίνονται μετά από επιλογή κατόπιν μοριοδότησης Έλληνες υπήκοοι, υπήκοοι κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και υπήκοοι κρατών εκτός της ΕΕ,  εφόσον διαμένουν νόμιμα στη χώρα και γνωρίζουν πολύ καλά την ελληνική γλώσσα (επίπεδο Γ1/C1). Το  70% των θέσεων καλύπτεται  από αποφοίτους γενικού ή επαγγελματικού λυκείου και το 30% από πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Όλοι οι υποψήφιοι, ανεξαρτήτως του τίτλου σπουδών που κατέχουν, πρέπει να έχουν πιστοποιημένη άριστη γνώση επιπέδου Γ2/C2, τουλάχιστον μιας (πέραν της ελληνικής) ξένης γλώσσας. Η φοίτηση στη Σχολή Ξεναγών παρέχεται δωρεάν και είναι υποχρεωτική για το σύνολο του εκπαιδευτικού προγράμματος. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κατά τις πρωινές ώρες.

Στους σπουδαστές που έχουν συμμετάσχει επιτυχώς στις γραπτές και προφορικές διπλωματικές εξετάσεις, σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας των Σχολών Ξεναγών, χορηγείται Δίπλωμα, με το οποίο μπορούν να αποκτήσουν βεβαίωση συνδρομής νόμιμων προϋποθέσεων για την άσκηση του επαγγέλματος του ξεναγού για όλη την Ελλάδα σύμφωνα με το άρθρο 2 του ν. 710/77, όπως ισχύει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments