Πολιτική

Κορωνοϊος Κικίλιας: Όλα τα ενδεχόμενα στο “τραπέζι” – Αυτήν τη στιγμή δεν τίθεται θέμα lockdown

Κορωνοϊος Κικίλιας: Όλα τα ενδεχόμενα στο “τραπέζι” – Αυτήν τη στιγμή δεν τίθεται θέμα lockdown
Κορωνοϊος Κικίλιας: Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι είναι υποχρέωση της πολιτείας να προστατεύσει τους μεγαλύτερους συμπολίτες μας και ότι η κυβέρνηση εξετάζει ανελλιπώς όλα τα ενδεχόμενα.

Μεγάλη ανησυχία και προβληματισμό έχει επιφέρει ο κορωνοιός στους επιστημονικούς κόλπους αλλά και στους ιθύνοντες, καθώς τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ανέφερε ότι “μας απασχολεί και μας στενοχωρεί η εικόνα κάποιων ομάδων συμπολιτών μας, που ίσως δεν αναλογίζονται ότι έχουν μέσα στην οικογένειά τους ευπαθείς ομάδες, ανθρώπους πιο μεγάλους σε ηλικία, που κινδυνεύουν άμεσα από τον κορωνοϊό».

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι από τη μία η οργανωμένη πολιτεία, η κοινωνία, η Πολιτική Προστασία, η ΕΛΑΣ θα κάνουν τη δουλειά τους, αλλά από την άλλη πρέπει όλοι μαζί να συνεχίσουμε τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε και πρόσθεσε: «Προσωπικά, αξιολογώ πολύ πάνω από όλα τα άλλα την ανθρώπινη ζωή και θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας».

Yποχρέωση της πολιτείας να προστατεύσει τους μεγαλύτερους συμπολίτες μας

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι «η μάσκα έχει αποδειχθεί, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι προστατεύει από τους ιούς και σίγουρα από τον κορωνοϊό. Η χρήση της μάσκας, οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης και η υγιεινή των χεριών μας παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο πώς θα ανασχέσουμε την επιδημία. Ακούω για τους 65 άνω, σαν να είναι  δημοσκόπηση, σαν είναι καταναλωτική μέτρηση. Δεν το δέχομαι. Μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι έχουν ενδεχομένως την επιχείρησή τους, είναι μάχιμοι, δουλεύουν ακόμα ή είναι συνταξιούχοι.

“Προφανώς και πρέπει να προσέξουν περισσότερο γιατί η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι 69 ετών, έχουμε 68 διασωληνωμένους συμπολίτες μας από τον κορωνοϊό αυτήν τη στιγμή. Και έχουν χάσει τη ζωή τους 376 άνθρωποι, συνολικά, από τον κορωνοϊό στη χώρα και η μέση ηλικία αυτών που έφυγαν είναι τα 78 έτη. Νομίζω ότι είναι ιερή υποχρέωση όλη της ελληνικής κοινωνίας, ως συνέχεια και αλληλεγγύη των γενεών, να προστατεύσουμε αυτούς τους ανθρώπους που μόχθησαν για μια ολόκληρη ζωή». Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι «όλα τα ενδεχόμενα έχουν συζητηθεί και έχουν πέσει στο τραπέζι. Αφήνουμε τους επιστήμονες να κάνουν τη δουλειά τους σωστά και σοβαρά, να μας συμβουλεύουν και μετά η ελληνική κυβέρνηση αποφασίζει», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Η συμβουλή του υπουργού Υγείας στους γονείς του και σε όλους τους πολίτες

«Τους είπα ότι πρέπει να περιορίσουν στο ελάχιστο -σε αυτούς τους δύσκολους μήνες που έρχονται- τις κοινωνικές τους συναναστροφές και να φοράνε μάσκα. Ξέρω ότι έχουν την ανάγκη να δουν τα παιδιά τους, να δουν την οικογένειά τους, να δουν προσφιλή τους πρόσωπα, αλλά θα πρέπει αυτό να γίνει με τόσο μεγάλη προσοχή και όσο πιο λίγο γίνεται αυτούς τους δύσκολους μήνες, ώστε να μη θέσουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή. Νομίζω ότι μπορούμε. Έχουμε μπροστά μας το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Ξέρω ότι όλοι θέλουμε να τα πάμε καλά. Υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, η επιστήμη προχωράει. Θα έχουμε τη δυνατότητα σε κάποιους μήνες να έχουμε και εμβόλια, ενδεχομένως και άλλες φαρμακευτικές λύσεις. Πρέπει να τα καταφέρουμε αυτόν τον χειμώνα και να ενώσουμε την κοινωνία σε αυτήν την προσπάθεια».

Σταθερά πρώτη η Αττική στα κρούσματα

Το απόγευμα της Κυριακής ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα έγινε γνωστό ότι 218 συμπολίτες μας έχουν μολυνθεί. Ο αριθμός είναι μικρότερος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες που τα κρούσματα ήταν σταθερά από από 300 ημερησίως. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 17444 (ημερήσια μεταβολή +1.3%), εκ των οποίων 55.8% άνδρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι και σήμερα η Αττική είχε την πρωτιά με τα περισσότερα κρούσματα. Από τα 175 εγχώρια κρούσματα, τα 39 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 11 συνδέονται με δράση τυχαίας δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ στο κέντρο της Αθήνας.

380 οι νεκροί – Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων

Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα των θανάτων από  με μία γυναίκα να αφήνει την τελευταία της πνοή στο Θριάσειο νοσοκομείο. Η 91χρονη έπασχε  από υποκείμενα νοσήματα με το σύνολο των νεκρών να φτάνει τους 380. Χθες έγινε γνωστό πως ακόμα δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Πρόκειται για έναν 61χρονο άνδρα, πρόσφυγα από το  και πατέρα δύο παιδιών, που κατέληξε στο , και για μία 39χρονη που έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Λαϊκό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments