Αθλητισμός

Ομόνοια – Ολυμπιακός: Μια «ανάσα» από τους ομίλους του Champions League

Ομόνοια – Ολυμπιακός: Μια «ανάσα» από τους ομίλους του Champions League
Ομόνοια - Ολυμπιακός: Ώρες μετρά ο Ολυμπιακός μέχρι το μεγάλο ματς με αντίπαλο την Ομόνοια, όπου θα διεκδικήσει το εισιτήριο για τα «αστέρια».

Έφτασε η μεγάλη μέρα. Στις 22:00 ο Ολυμπιακός θα φιλοξενηθεί από την Ομόνοια διεκδικώντας το “χρυσό” εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League, για 20η φορά στην ιστορία του. Οι Πειραιώτες καλούνται να βάλουν τέλος σε μία αρνητική παράδοση που έχουν επί κυπριακού εδάφους. Στο πρώτο παιχνίδι κατάφεραν με το 2-0 στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Τώρα καλούνται, λοιπόν, να κάνουν και το δεύτερο για να εξασφαλίσουν τα 32 εκατομμύρια ευρώ που προβλέπεται να πάρουν από την πρόκρισή τους αυτή.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Πέδρο Μαρτίνς θα παρατάξει με την παραδοσιακή συνταγή την ομάδα του για να πετύχει τον στόχο της. Συγκεκριμένα, την «ερυθρόλευκη» εστία θα υπερασπιστεί ο Σα, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα και Χολέμπας. Το δίδυμο στα χαφ θα είναι ο Καμαρά και ο Μπουχαλάκης, με τον Εμβιλά πιο μπροστά. Στα άκρα της επίθεσης θα αγωνιστούν οι Ραντζέλοβιτς και Βαλμπουενά, με σέντερ φορ τον Ελ Αραμπί. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Τζολάκης, Κρίστινσον, Σισέ, Παπαδόπουλος, Καφού, Μπρούνο, Φορτούνης, Μασούρας, Κάιπερς, Χασάν και Ελ Αραμπί.

Από την πλευρά της, η Ομόνοια αναμένεται να ξεκινήσει με τους Φαμπιάνο, Χούμποτσαν, Λούφτνερ, Λανγκ, Λέσιακς, Βίτορ Γκόμες, Κουσουλός, Ασαντέ, Μπουτεάκ, Παπουλής και Σενέ. Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Αντόνιο Μιγκέλ Ματέου Λαόθ από την Ισπανία, με βοηθούς τους.

Ακολουθούν αναλυτικά τα ποσά που θα λάβει ο Ολυμπιακός σε περίπτωση που περάσει την Ομόνοια και μπει στους ομίλους του Champions League για δεύτερη σερί χρονιά.

  • 15.250.000 για την είσοδο στους ομίλους
  • 15.512.000 από το 10ετές ranking (19ο καλύτερο από τις 32): Εάν αποκλειστεί η Ντιναμό Κιέβου στα play off του Champions League (2-1 το πρώτο ματς με τη Γάνδη) και περάσει ο Ολυμπιακός θα πάρει επιπλέον 1.108.000 μιας και θα ανέβει μια θέση στο 10ετές ranking ανάμεσα στις 32 ομάδες.
  • 1.375.000 από το market pool: Εάν περάσει ο Ολυμπιακός και αποκλειστεί ο ΠΑΟΚ, οι «ερυθρόλευκοι» θα πάρουν επιπλέον 1.125.000 ευρώ από το market pool (τα χρήματα του market pool υπολογίζονται κατ’ εκτίμηση).

Μίνιμουμ δηλαδή ο Ολυμπιακός εάν προκριθεί θα βάλει στα ταμεία του 32.137.000 ευρώ τα οποία μπορούν να φτάσουν και τα 34.370.000 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments