Ελλάδα

Αυτά τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν σήμερα Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου

Αυτά τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν σήμερα Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου
Κλειστά σχολεία: Συνεχίζουν να αυξάνονται τα σχολεία και τα τμήματα σχολείων που κλείνουν λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού. Αναλυτικά η λίστα του υπουργείου Παιδείας.

Παραμένει το λουκέτο, για ακόμη μια μέρα, σε πολλά σχολεία σε όλη την  εξαιτίας των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων , γεγονός που προβληματίζει τις υγειονομικές αρχές. Παράλληλα αρκετά είναι και τα σχολεία που δεν λειτουργούν λόγω καταλήψεων από τους μαθητές, που διαμαρτύρονται για τα ελλιπή μέτρα προστασίας. Συγκεκριμένα, οι μαθητές αντιδρούν στον τρόπο που επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες και ζητούν τη δημιουργία ολιγομελών τμημάτων, διορισμούς πρόσθετου προσωπικού εκπαιδευτικού και καθαριότητας, διανομή περισσοτέρων δωρεάν μασκών, δωρεάν τεστ σε κάθε πιθανό κρούσμα αλλά και να μην εφαρμοστεί η τράπεζα θεμάτων.

Σχετικά με τα σχολεία που δεν λειτουργούν λόγω των κρουσμάτων σημειώνεται πως κλειστό μέχρι και αύριο, Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, θα παραμείνει το ειδικό δημοτικό σχολείο Σαλαμίνας, ενώ μέχρι την 1η Οκτωβρίου το 2ο νηπιαγωγείο Δάφνης.  Κλειστά επίσης θα παραμείνουν έως την 1η Οκτωβρίου το 14ο νηπιαγωγείο Καβάλας και ως τη 2α Οκτωβρίου το 2ο γυμνάσιο Πετρούπολης.

Μπορείτε να δείτε την λίστα των σχολείων που είναι κλειστά λόγω κορωνοϊού εδώ.

Πότε κλείνει ένα σχολείο:

Βάσει πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ, σε περίπτωση μεμονωμένου κρούσματος σε μαθητή, αποφασίζεται η αναστολή λειτουργίας του τμήματος για 14 ημέρες, ενώ για την αναστολή λειτουργίας της σχολικής μονάδας απαιτούνται τουλάχιστον τρία κρούσματα, μη σχετιζόμενα άμεσα μεταξύ τους. Σε περίπτωση κρούσματος σε εκπαιδευτικό, γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών του και σε περίπτωση που διδάσκει σε περισσότερα από ένα τμήματα, λαμβάνεται απόφαση για αναστολή λειτουργίας κατόπιν απόφασης του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μετά από σύμφωνη γνώμη του του διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας.

Σε τηλεοπτική της συνέντευξη την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ανέφερε πως η μεγάλη εικόνα από τα σχολεία είναι ότι μαθητές και εκπαιδευτικοί εφαρμόζουν με τρόπο υποδειγματικό τα μέτρα. Παράλληλα, η υπουργός τόνισε ότι «περιμέναμε τα κρούσματα γι’ αυτό έχουμε θωρακιστεί», υπογραμμίζοντας ότι «αυτή την στιγμή είναι κλειστό το 0.2% των τμημάτων των σχολείων σε όλη την χώρα. Η μεγάλη εικόνα είναι ότι τα σχολεία λειτουργούν και τα παιδιά εφαρμόζουν κατά συντριπτική πλειοψηφία τα μέτρα. Αυτό είναι σημαντικό και ελπιδοφόρο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments