Ελλάδα

Κακοκαιρία Ιανός πληγέντες: Αποκλεισμένοι 13 μέρες μετά τον κυκλώνα – Τι καταγγέλλει κάτοικος

Κακοκαιρία Ιανός πληγέντες: Αποκλεισμένοι 13 μέρες μετά τον κυκλώνα – Τι καταγγέλλει κάτοικος
Κακοκαιρία Ιανός πληγέντες: Τι καταγγέλλει κάτοικος του Λεοντίτου Αργιθέας. Τι συμβαίνει μέσα στην πόλη της Καρδίτσας.

Η Θεσσαλία ήταν μια από τις περιοχές που «χτυπήθηκε» σκληρότερα από την κακοκαιρία Ιανός. Τέσσερις νεκροί, κατεστραμμένες περιουσίες και διαλυμένες υποδομές ήταν ο τραγικός απολογισμός μετά το πέρασμα του κυκλώνα. Το θέμα είναι ότι ακόμα υπάρχουν εγκλωβισμένοι 13 μέρες μετά τον κυκλώνα.

Ο Δημήτρης Γρίβας, εγκλωβισμένος κάτοικος του Λεοντίτου Αργιθέας στην Καρδίτσα έκανε έκκληση στο κράτος για βοήθεια καθώς, όπως είπε στο Open, ο ίδιος και οι συντοπίτες του είναι αποκλεισμένοι για 13 ημέρες, από τη στιγμή που τους «χτύπησε» η κακοκαιρία. «Ούτε τρόφιμα, ούτε γιατρό έχουμε», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ο κ. Γρίβας.

Ο κάτοικος του Λεοντίτου σημείωσε πως το ρεύμα επανήλθε μετά από επτά ημέρες. Επίσης, σημείωσε πως δεν υπάρχει συγκοινωνία και πρόσβαση στην κεντρική αρτηρία που είναι το Μουζάκι, ενώ ζήτησε και την παρέμβαση εισαγγελέα για την κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι της περιοχής. «Μας λένε ότι δουλεύουν τα μηχανήματα αλλά η κατάσταση είναι απαράδεκτη 13 μέρες μετά την κακοκαιρία. Δεν είχαμε ρεύμα για 7 μέρες, ούτε τηλέφωνα για να επικοινωνήσουμε με κανέναν. Έπρεπε να πετάξουμε όλα τα ευπαθή προϊόντα που καταστράφηκαν», ανέφερε, ανάμεσα σε άλλα.

Τι γίνεται στην πόλη

Η πόλη της Καρδίτσας εξακολουθεί να είναι σε άσχημη κατάσταση αφού ηλεκτροδότηση, υδροδότηση, τηλεφωνία, internet δεν έχουν αποκατασταθεί πλήρως. Τα καταστήματα στη συντριπτική τους πλειονότητα δεν έχουν ξανανοίξει. Ακόμα και οι φούρνοι υπολειτουργούν, πολλοί δεν έχουν ανοίξει μετά την πλημμύρα, καθώς από τη μεγάλη ποσότητα του νερού που κατέκλυσε την πόλη καταστράφηκαν τα μηχανήματα, οι εγκαταστάσεις, αλλά και οι προμήθειες σε αλεύρι και άλλες πρώτες ύλες.

Ακόμα και τα μεγάλα σούπερ μάρκετ παραμένουν κλειστά στο κέντρο της πόλης, καθώς όλα πλημμύρισαν και το εμπόρευμά τους καταστράφηκε ολοσχερώς. Η αγωνιώδης προσπάθεια να καθαριστούν σπίτια και καταστήματα και να στεγνώσουν οικοσκευές και εμπορεύματα συνεχίζεται.

Η ηλεκτροδότηση σε πολλά καταστήματα γίνεται με γεννήτριες. Ορισμένα εμπορικά καταστήματα που άρχισαν σιγά σιγά να λειτουργούν, έχουν προσαρμόσει το ωράριο λειτουργίας ανάλογα με το φως της ημέρας, ώστε να μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες καλύτερα.

Μάχη με τις λάσπες

Πέρα από τα είδη πρώτης ανάγκης και τα τρόφιμα, για ένα είδος παραμένει η ζήτηση στα ύψη: για γαλότσες. Παντού μέσα στην πόλη και πολύ περισσότερο έξω από αυτή, υπάρχει λάσπη. Επίσης, καθημερινά οι κάτοικοι κοιτούν το μετεωρολογικό δελτίο, καθώς φοβούνται ότι μια δεύτερη κακοκαιρία θα είναι ακόμα πιο καταστροφική με τις συνθήκες που επικρατούν αυτή τη στιγμή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments