Ελλάδα

Πρόσφυγες στην Ελλάδα: Η Γερμανία υποδέχεται τα πρώτα 50 προσφυγόπουλα από τη Μόρια

Πρόσφυγες στην Ελλάδα: Η Γερμανία υποδέχεται τα πρώτα 50 προσφυγόπουλα από τη Μόρια
Πρόσφυγες στην Ελλάδα: Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών ενημέρωσε ότι 50 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα θα πάνε στη Γερμανία την Τετάρτη. Ποιους άλλους θα υποδεχθεί.
Πρόσφυγες στην Ελλάδα: Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών ενημέρωσε ότι 50 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα θα πάνε στη Γερμανία την Τετάρτη. Ποιους άλλους θα υποδεχθεί.

Η Γερμανία έχει υποσχεθεί ότι θα φιλοξενήσει στο έδαφός της προσφυγόπουλα από την Ελλάδα. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Deutche Welle, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών επιβεβαίωσε σήμερα δημοσιεύματα ότι την Τετάρτη θα φτάσουν 50 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα από τη Μόρια στη Γερμανία.

Πρόκειται για τα πρώτα από τα συνολικά 150 που δεσμεύτηκε το Βερολίνο να υποδεχτεί. Τα παιδιά ανήκουν στην ομάδα των 400 ασυνόδευτων από τη Λέσβο που μεταφέρθηκαν μετά την καταστροφή του προσφυγικού καταυλισμού στην ηπειρωτική Ελλάδα. Πριν δύο εβδομάδες η Γερμανία και άλλες 10 ευρωπαϊκές χώρες είχαν ανακοινώσει ότι θα υποδεχτούν αυτά τα παιδιά.

Με την ίδια πτήση αναμένεται να πετάξουν την Τετάρτη και 20 προσφυγοπούλα που θα συνοδεύονται από τις οικογένειες τους. Πρόκειται για 100 περίπου άτομα που ανήκουν σε μια δεύτερη κατηγορία προσφύγων. Πριν ξεσπάσει η φωτιά στη Μόρια η Γερμανία είχε αποφασίσει να δεχτεί 243 άρρωστα παιδιά από την Ελλάδα και τους άμεσους συγγενείς τους. Αυτή η ομάδα προσφύγων συμπεριλαμβάνει γύρω στα 1000 άτομα. Από αυτά τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες έχουν έρθει στη Γερμανία πάνω 500 άτομα.

Τρεις κατηγορίες προσφύγων

Η επιλογή των παιδιών έγινε από μια διεθνή επιτροπή αποτελούμενη από Γερμανούς ειδικούς ασύλου αλλά και διεθνείς οργανώσεις όπως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO). Οι πρόσφυγες που θα έρθουν την Τετάρτη θα κατανεμηθούν σε οκτώ γερμανικά κρατίδια (Βάδη Βυρτεμβέργη, Βαυαρία, Βερολίνο, Αμβούργο, Έσση, Κάτω Σαξονία, Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, Σλέσβιχ Χόλσταϊν). Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών αρνήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση του προγράμματος σε ό, τι αφορά το αεροδρόμιο άφιξης των προσφύγων.

Εκτός από αυτές τις δύο κατηγορίες προσφύγων η γερμανική κυβέρνηση έχει αποφασίσει πριν δύο εβδομάδες να δεχτεί και μια τρίτη κατηγορία. Πρόκειται για 408 οικογένειες από τα ελληνικά νησιά που αποτελούνται από 1.553 άτομα. Ο άνθρωποι αυτοί έχουν ήδη αναγνωρισθεί από τις ελληνικές αρχές ως πρόσωπα που χρήζουν διεθνούς προστασίας. Σύμφωνα με δηλώσεις της γερμανικής κυβέρνησης, ο συνολικός αριθμός των προσφύγων που θα δεχτεί η Γερμανία από την Ελλάδα ανέρχεται στα περίπου 2.750 άτομα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments