Διεθνή

Κορωνοϊός Βρετανία: Σάλος με βίντεο από φοιτητικό πάρτι στο Πανεπιστήμιο του Κόβεντρι

Κορωνοϊός Βρετανία: Σάλος με βίντεο από φοιτητικό πάρτι στο Πανεπιστήμιο του Κόβεντρι
Κορωνοϊός Βρετανία: Σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία, το πάρτι πραγματοποιήθηκε κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης σε φοιτητική αίθουσα του πανεπιστημίου.

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στη Βρετανία ένα βίντεο που απεικονίζει πάνω από 200 άτομα, φοιτητές του Πανεπιστημίου του Κόβεντρι, να ξεφαντώνουν σε πάρτι χωρίς να τηρούνται καν τα στοιχειώδη μέτρα απόστασης στο πλαίσιο των μέτρων αποτροπής της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία, το πάρτι πραγματοποιήθηκε κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης σε φοιτητική αίθουσα του πανεπιστημίου. Όπως μετέδωσε το βρετανικό BBC, η διοίκηση του εκπαιδευτικού ιδρύματος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχη αλλά και ενοχλημένη από τα καμώματα των φοιτητών, που δείχνουν να μη συμμορφώνονται στα αυστηρά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση έναντι του κορωνοϊού.

«Το Πανεπιστήμιο του Κόβεντρι καταδικάζει σθεναρά τις κατάφωρες παραβιάσεις του κανόνα 6 και άλλων κατευθυντήριων γραμμών του ιδρύματος, καθώς τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των σπουδαστών, των συναδέλφων καθηγητών, αλλά και των κοινοτήτων στις οποίες ζούμε», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της διοίκησης του πανεπιστημίου. Από την πλευρά του, ο πρύτανης του πανεπιστημίου, Ίαν Νταν, περιέγραψε το βίντεο ως «εξωφρενικό και εξαιρετικά άδικο» και μιλώντας στο BBC είπε πως το εκπαιδευτικό ίδρυμα λαμβάνει το όλο περιστατικό «πολύ σοβαρά». Παράλληλα, έκανε λόγο για «κατάφωρη παραβίαση του κώδικα συμπεριφοράς του πανεπιστημίου».

Στο «μικροσκόπιο» της αστυνομίας το βίντεο

Ωστόσο, η υπόθεση φαίνεται πως έχει λάβει πλέον μεγάλες διαστάσεις, καθώς η αστυνομία εξετάζει καρέ – καρέ το βιντεοσκοπημένο υλικό από το πάρτι στο Κόβεντρι και δεν αποκλείεται να εκκινήσει όλες τις έννομες διαδικασίες, εφόσον υπάρξουν αποδείξεις ότι επρόκειτο για προγραμματισμένη εκδήλωση. Την ίδια στιγμή, τα μέτρα ασφαλείας στο πανεπιστήμιο έχουν αυξηθεί σημαντικά, με περιορισμό της πρόσβασης σε αρκετά από τα κτήρια και τους χώρους του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Ωστόσο τέτοιου είδους πάρτι φαίνεται να γίνονται σε πολλά σημείο σε όλο τον κόσμο, με το πιο πρόσφατο στην Γερμανία

Δεκάδες άνθρωποι προσβλήθηκαν από κορωνοϊό σε πάρτι γενεθλίων στην πόλη Μπίλεφελντ του γερμανικού κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, οδηγώντας σε καραντίνα 950 άτομα, μεταξύ των οποίων μαθητές και εκπαιδευτικοί από δέκα σχολεία.

Συνολικά 36 επισκέπτες μολύνθηκαν με κορωνοϊό στο πάρτι γενεθλίων. Την περασμένη Παρασκευή, τα κρούσματα που είχαν επιβεβαιωθεί ήταν 20. Ωστόσο, η αύξηση του αριθμού των μολύνσεων προκάλεσε τεράστια προσέλευση σε υπαίθριο κέντρο όπου γίνονται τεστ κορωνοϊού με αποτέλεσμα, όπως γράφει η εφημερίδα «Westfalen-Blatt», να σχηματιστούν και σήμερα μεγάλες ουρές αυτοκινήτων.

Οι δημοτικές αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να μην κατευθύνονται προς το σημείο εκείνο, διότι το σύστημα είναι υπερφορτωμένο. Σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας εφημερίδας, επρόκειτο για πάρτι γενεθλίων που οργανώθηκε σε ιδιωτικό χώρο και κράτησε μέχρι το βράδυ. Οι επισκέπτες εναλλάσσονταν συνεχώς και μεταξύ τους ήταν πολλά παιδιά από διαφορετικά σχολεία, με συνέπεια αρκετές σχολικές τάξεις σε 10 διαφορετικά σχολεία να βρίσκονται τώρα σε καραντίνα. Οι αρμόδιες υπηρεσίες συνεχίζουν να ιχνηλατούν όλους όσοι ήρθαν σε επαφή για να εντοπίσουν κρούσματα κορωνοϊού.

Ο επικεφαλής της ομάδας διαχείρισης κρίσεων της πόλης Ίνγκο Νίρνμπεργκ είπε στην «Westfalen-Blatt» ότι «δεν υπάρχουν κανονισμοί για ιδιωτικές γιορτές, αλλά συστάσεις και φυσικά υπάρχει και η κοινή λογική. Στην εποχή της επιδημίας του κορωνοϊού, δεν είναι λογικό να γίνονται επισκέψεις από δεκάδες άτομα σε ένα διαμέρισμα, διότι οι συνέπειες δεν βαρύνουν μόνο την οικογένεια και τους επισκέπτες της, αλλά και αρκετές εκατοντάδες μαθητές».

Εν τω μεταξύ, ο χριστιανοδημοκράτης υπουργός Υγείας του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Καρλ-Γιόζεφ Λάουμαν ανακοίνωσε ότι θα γίνουν αυστηρότερα τα μέτρα για τη διοργάνωση γιορτών. «Θα συμπεριλάβουμε στο πρωτόκολλο ότι οι ιδιωτικές γιορτές πρέπει να γίνονται γνωστές στις αρμόδιες υπηρεσίες δύο εβδομάδες νωρίτερα και ότι θα πρέπει να δίνεται η λίστα των επισκεπτών και το όνομα του διοργανωτή, ώστε να μπορεί να γίνει ιχνηλάτηση», δήλωσε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments