Διεθνή

HΠΑ κορωνοϊός: Τρεις Ρεπουμπλικανοί Γερουσιαστές θετικοί στον ιό

HΠΑ κορωνοϊός: Τρεις Ρεπουμπλικανοί Γερουσιαστές θετικοί στον ιό
HΠΑ κορωνοϊός: Αρνητικοί ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, και ο υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο.

Έπειτα από την είδηση ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, νόσησε από κορωνοιό, τα τεστ κορωνοϊού και οι ιχνηλατήσεις των επαφών στο επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Μέχρι στιγμής, έχουν διαγνωστεί αρνητικοί ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, και ο υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο. Παρ όλα αυτά θετικοί στον ιό είναι τρεις Ρεπουμπλικανοί Γερουσιαστές. Τρίτος στη σειρά που νοσεί από Covid-19 ο Γερουσιαστής του Γουινσκόνσιν, Ρον Τζόνσον. Ειδικότερα, ο 65χρονος αισθάνεται υγιής και προς το παρόν δεν υποφέρει από συμπτώματα, ενώ οι άλλοι δύο Γερουσιαστές-κρούσματα κορωνοϊού είναι ο Μάικ Λι από την Γιούτα και ο Τομ Τιλς από τη Βόρεια Καρολίνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, , ένας από τους μεγαλύτερους αρνητές του , έχει συμπτώματα από τον ιό, ενώ μεταφέρθηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed National Military Medical Center την Παρασκευή (τοπική ώρα). Ο Αμερικανός πρόεδρος ταλαιπωρείται από βήχα, πυρετό και ρινική καταρροή.

Ποιος θα πάρει τη θέση του Ντόναλντ Τραμπ αν αρρωστήσει βαριά;

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή πως τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν ο ίδιος και η σύζυγός του Μελάνια έδειξαν ότι έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 και τίθενται σε καραντίνα άμεσα. «Απόψε, η πρώτη κυρία και εγώ διαγνωστήκαμε θετικοί στον κορωνοϊό», ανέφερε μέσω Twitter ο 74χρονος πρόεδρος της ισχυρότερης δύναμης του κόσμου. «Θα αρχίσουμε την καραντίνα μας και τη διαδικασία ανάρρωσής μας αμέσως. Θα το ξεπεράσουμε αυτό μαζί!», πρόσθεσε ο μεγιστάνας, πληκτρολογώντας τη λέξη «μαζί» με κεφαλαία, όπως συνηθίζει για έμφαση.

Σε σημείωμά του που δημοσιοποιήθηκε από την αμερικανική προεδρία, ο γιατρός του Λευκού Οίκου διευκρίνισε πως αναμένει ότι ο πρόεδρος θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του «απερίσπαστος», και θα παραμείνει στην αμερικανική προεδρία για τη διάρκεια της «ανάρρωσής του». «Ο πρόεδρος και η πρώτη κυρία πάνε αμφότεροι καλά», διευκρίνισε ο Δρ. Σον Κόνλεϊ. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ακυρώνεται το ταξίδι που προβλεπόταν να κάνει ο Ρεπουμπλικάνος στη Φλόριντα σήμερα για να μιλήσει σε προεκλογική εκδήλωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments