Ελλάδα

Πλατείες συνωστισμός: Εκεί έχει μεταφερθεί η διασκέδαση – Αναπόφευκτος ο συγχρωτισμός

Πλατείες συνωστισμός: Εκεί έχει μεταφερθεί η διασκέδαση – Αναπόφευκτος ο συγχρωτισμός
Πλατείες συνωστισμός: Στο Μοναστηράκι αλλά και σε άλλα σημεία της Αθήνας πολίτες συγχρωτίζονται, καθώς η Σαββατιάτικη έξοδος έχει πια μετατραπεί σε ... «πάμε πλατεία».

Παρά τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού, ο συνωστισμός είναι δύσκολο να αποφευχθεί σε μια σειρά περιπτώσεις. Υπάρχει ο αναγκαστικός συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που δεν έχει αλλάξει σημαντικά παρά τα νέα λεωφορεία που κυκλοφόρησαν, υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις συγχρωτισμού που δεν λένε να υποχωρήσουν.

Η καθιερωμένη έξοδος του Σαββατοκύριακου έχει αλλάξει εικόνα, καθώς όλα κλείνουν τα μεσάνυχτα, και οι πολίτες καταφεύγουν στις πλατείες που περνάνε ώρες με παρέα και αλκοόλ αλλά δυστυχώς και χωρίς αποστάσεις, καθώς ο κόσμος είναι πολύς. Η εικόνα του συνωστισμού ιδίως τα σαββατοκύριακα στο Μοναστηράκι, στην πλατεία Βαρνάβα, αλλά και σε άλλες πλατείες σε όλη την Ελλάδα είναι ανησυχητική, καθώς η διασπορά του ιού τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη στην Αττική.

Στο θέμα της πανδημίας του κορονοϊού, επιδεινώνεται η κατάσταση μέρα με τη μέρα, παραμένει τριψήφιος ο αριθμός των νέων κρουσμάτων για την Αττική, όμως αυτό δεν έχει ανακόψει τον συνωστισμό στις πλατείες της Αθήνας.

Η κάμερα του Open TV κατέγραψε εικόνες  συνωστισμού σε πλατείες.  Στο Μοναστηράκι, που αν υπήρχε φίλτρο στην κάμερα να αλλάξει τον φωτισμό, θα έπαιρνε όρκο κανείς ότι επρόκειτο για ώρα αιχμής… μέρα μεσημέρι! Ο κόσμος ήταν άπειρος και η πλατεία γεμάτη απ’ άκρη σ’ άκρη με τα ποτά στο χέρι. Το ίδιο σκηνικό συναντούσε κανείς και στην Πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι με τα ποτά ανά χείρας. Ίδια εικόνα και σε καντίνα στη Μιχαλακοπούλου που γινόταν… προσκύνημα για ένα σάντουιτς και μια μπύρα.

Η κατάσταση, έτσι, δεν μπορεί να αναχαιτιστεί και το ενδεχόμενο να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα, παραμένει ορατό. Ωστόσο, όπως έχει ξεκαθαρίσει πολλές φορές το τελευταίο διάστημα ο πρωθυπουργός, ένα γενικευμένο lockdown είναι απαγορευτικό και δεν θα ληφθεί ούτε στην Ελλάδα, αλλά ούτε και πανευρωπαϊκά, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τη δημόσια υγεία.

Ο πρωθυπουργός στη συζήτηση που είχε χθες με τον ιστορικό  Γιουβάλ Νώε Χαράρ μίλησε για τη διαχείριση της πανδημίας και τα προσωπικά δεδομένα. «Δεν είναι δυνατόν να έχει κάνεις έναν αστυνομικό διπλά σε κάθε πολίτη να τον ελέγχει εάν φορά ή δεν φορά μάσκα.

Σε ότι αφορά το «ελληνικό πείραμα» δεν θα ήμασταν επιτυχημένοι στην αντιμετώπιση του πρώτου κύματος της πανδημίας αν δεν είχαμε καταφέρει να κάνουμε τους πολίτες να εμπλακούν πιο ενεργά και να χτίσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ της κυβέρνησης- εννοώ το κράτος και όχι απαραίτητα την εκλεγμένη κυβέρνηση- και των πολιτών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments