Τεχνολογία

Aplle πατέντα: Πάει για αναδιπλούμενo iPhone με οθόνη που επισκευάζεται μόνη της

Aplle πατέντα: Πάει για αναδιπλούμενo iPhone με οθόνη που επισκευάζεται μόνη της
Aplle πατέντα: Η εταιρεία επιδιώκει να λύσει ένα γνωστό πρόβλημα στα αναδιπλούμενα τηλέφωνα.

Η Apple θα επιχειρήσει να αλλάξει το τοπίο στα αναδιπλούμενα τηλέφωνα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του 9to5Mac, η γνωστή εταιρεία κατοχύρωσε πατέντα για μια αυτο-επισκευαζόμενη οθόνη, η οποία μάλιστα θα αναδιπλώνεται.

Η εταιρεία η οποία μάλλον ετοιμάζει την δική της πρόταση για foldable phone, για ένα έξυπνο τηλέφωνο δηλαδή του οποίου η οθόνη διπλώνει, προσπαθεί μέσω της πατέντας αυτής να λύσει ένα συνηθισμένο πρόβλημα που έχουν οι χρήστες παρόμοιων τηλεφώνων. Δηλαδή τις φθορές που προκύπτουν όταν δύο ευαίσθητες οθόνες εφάπτονται και υπάρχουν σε αυτές μικροσωματίδια, όπως κόκκοι άμμου ή άλλα παρόμοια υλικά που φθείρουν τις οθόνες.

«Κατά τη λειτουργία μιας ηλεκτρονικής συσκευής, το προστατευτικό στρώμα της οθόνης μπορεί να παραμορφωθεί. Για να μειωθούν τέτοιου είδους φαινόμενα θα μπορούσε η οθόνη να περιλαμβάνει ένα εξωτερικό στρώμα αυτό-επισκευαζόμενου υλικού» αναφέρεται χαρακτηριστικά στη συγκεκριμένη πατέντα.

Μάλιστα, όπως διευκρινίζεται, το ιδανικό σενάριο θα ήταν η οθόνη να αυτοπεπισκευάζεται με την βοήθεια κάποιου εξωτερικού ερεθίσματος, όπως εφαρμογή θερμότητας, φωτός, ρεύματος κλπ, και χωρίς να παρεμβαίνει ο χρήστης για να δώσει την εντολή.

Οι φήμες ότι η Apple ετοιμάζει ένα αναδιπλούμενο τηλέφωνο κυκλοφορούν εδώ και καιρό, με πολλούς να ισχυρίζονται ότι έχει αργήσει αρκετά σε σχέση με τους ανταγωνιστές της. Αν ωστόσο το ντεμπούτο της στον συγκεκριμένο τομέα το κάνει με μια τόσο ιδιαίτερη συσκευή, το πιο πιθανό είναι να καλύψει πολύ από το χαμένο έδαφος. Ωστόσο η καταχώρηση της πατέντας δεν προϋποθέτει την υλοποίησή της, απλά προστατεύει μια ιδέα σε περίπτωση που γίνει πράξη, οπότε δεν είναι απίθανό ότι η αυτοεπισκευαζόμενη οθόνη θα μπορούσε  να μείνει στη σφαίρα της φαντασίας.

Λίγα λόγια για την Apple

H Apple Inc. (μέχρι τις 9 Ιανουαρίου 2007 Apple Computer Inc.) γνωστή και απλώς ως Apple είναι μια αμερικάνικη πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας, με έδρα στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια που σχεδιάζει, αναπτύσσει και πωλεί καταναλωτικά ηλεκτρονικά είδη, λογισμικό, online υπηρεσίες και υπολογιστές.

Τα πιο γνωστά από τα προϊόντα της είναι οι υπολογιστές της σειράς Macintosh (iMac) το λειτουργικό σύστημα Mac OS X, η φορητή συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων iPod, τo έξυπνο τηλέφωνο iPhone, ο υπολογιστής ταμπλέτα iPad και το έξυπνο ρολόι Apple Watch. Στην Ελλάδα αντιπροσωπεύεται από την εταιρεία iSquare θυγατρικές της Quest Holdings.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments