Διεθνή

Κορωνοϊός Βρετανία: Σχεδόν διπλασιάστηκαν τα κρούσματα σε μία μέρα

Κορωνοϊός Βρετανία: Σχεδόν διπλασιάστηκαν τα κρούσματα σε μία μέρα
Κορωνοϊός Βρετανία: Χειροτερεύει ξανά η κατάσταση στο Νησί. Πώς δικαιολογούν οι Αρχές την αύξηση κρουσμάτων.

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στη Μεγάλη Βρετανία αφού η κατάσταση όσον αφορά τον κορωνοϊό χειροτερεύει ξανά. Οι υγειονομικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσαν χθες «εκτόξευση» των κρουσμάτων, με 12.872 νέα κρούσματα της Covid-19 κατά το τελευταίο 24ωρο, έναντι 6.968 νέων κρουσμάτων στην προηγούμενη ανακοίνωσή τους.

Πώς το εξηγούν

Η κυβέρνηση αποδίδει τον σχεδόν διπλασιασμό του καθημερινού απολογισμού σε καθυστέρηση αναφοράς κρουσμάτων και διευκρινίζει ότι οι ημερήσιοι απολογισμοί των επόμενων ημερών θα περιλαμβάνουν επιπρόσθετα περιστατικά. Στην ιστοσελίδα της βρετανικής κυβέρνησης αναφέρεται ότι τεχνικό πρόβλημα καθυστέρησε τη δημοσίευση ενός αριθμού νέων κρουσμάτων στην χώρα.

«Αυτό σημαίνει ότι ο συνολικός αριθμός των νέων κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες θα περιλαμβάνει ορισμένα επιπρόσθετα περιστατικά της περιόδου από τις 24 Σεπτεμβρίου μέχρι την 1η Οκτωβρίου, αυξάνοντας τον αριθμό των κρουσμάτων που θα ανακοινώνονται», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Τι γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο

Πάνω από 34,44 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού έχουν αναφερθεί σε όλο τον κόσμο και 1.024.917 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω της νόσου Covid-19, με βάση την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Περιστατικά μόλυνσης από τον φονικό ιό έχουν αναφερθεί σε πάνω από 210 χώρες και εδάφη από τότε που εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα στην Κίνα τον Δεκέμβριο του 2019, σύμφωνα με τις πληροφορίες. Βέβαια, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να είναι η χώρα με τους περισσότερους θανάτους και κρούσματα στον κόσμο, καθώς μετρούν 207.060 νεκρούς και 7.260.393 περιστατικά, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου.

Εννέα στους δέκα ασθενείς του κορωνοϊού αναφέρουν την παρουσία παρενεργειών όπως ψυχολογικές διαταραχές και απώλεια γεύσης και όσφρησης μετά την ανάρρωσή τους από την νόσο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτέλεσμα έρευνας στη Νότια Κορέα.

Η έρευνα δημοσιεύεται καθώς ο αριθμός των νεκρών παγκοσμίως έχει ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο, θλιβερό ορόσημο μίας πανδημίας που έπληξε την παγκόσμια οικονομία, έθεσε σε δοκιμασία τα συστήματα υγείας και άλλαξε τον τρόπο ζωής των ανθρώπων.

Στην online έρευνα επί 965 ιαθέντων ασθενών της νόσου Covid-19, 879 άνθρωποι, δηλαδή το 91,1% απάντησαν ότι υποφέρουν τουλάχιστον από μία παρενέργεια της ασθένειας, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υποδιευθυντής της Υπηρεσίας Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Νότιας Κορέας, Κουόν Τζουν-γουκ. Η εξάντληση είναι η πιο κοινή παρενέργεια με 26,2% και ακολουθεί η αδυναμία συγκέντρωσης με 24,6%. Επονται ψυχολογικές και νοητικές διαταραχές και απώλεια όσφρησης και οσμής.

Τα αποτελέσματα αυτά προέρχονται από τις online απαντήσεις του 16,7% 5.762 ιαθέντων ασθενών στην Νότια Κορέα, εξ ου και ο προκαταρκτικός χαρακτήρας της έρευνας υπό τον Κιμ Σιν-γου, καθηγητή στο Kyungpook National University School of Medicine του Νταεγκού, ο οποίος θα δώσει προσεχώς στην δημοσιότητα λεπτομερή ανάλυση των αποτελεσμάτων της έρευνας. Και να αναφέρουμε πως η Νότια Κορέα πραγματοποιεί άλλη μελέτη με τη συμμετοχή 16 ιατρικών οργανισμών για πιθανές επιπλοκές της νόσου Covid-19 μέσω λεπτομερούς ανάλυσης των αξονικών τομογραφιών σε αναρρώσαντες ασθενείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments