Διεθνή

Ούρσουλα φον ντε Λάιεν: Σε καραντίνα η πρόεδρος τη Κομισιόν – Ήρθε σε επαφή με θετικό κρούσμα κορωνοϊού

Ούρσουλα φον ντε Λάιεν: Σε καραντίνα η πρόεδρος τη Κομισιόν – Ήρθε σε επαφή με θετικό κρούσμα κορωνοϊού
Ούρσουλα φον ντε Λάιεν: Συναγερμός έχει σημάνει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή΄, καθώς η πρόεδρος μπαίνει σε απομόνωση μετά την επαφή της με θετικό κρούσμα του Sars-Cov-2.

Την Ευρωπαϊκή Επιτροπή “χτύπησε” ο κορωνοϊός, καθώς όπως ανακοίνωσε η ίδια η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τίθεται σε αυτοαπομόνωση έως αύριο αφού συμμετείχε σε συνάντηση με πρόσωπο που βρέθηκε θετικό στον ιό. «Ενημερώθηκα ότι συμμετείχα σε μια συνάντηση την περασμένη Τρίτη στην οποία παρευρέθηκε ένα πρόσωπο που χθες βρέθηκε θετικό στην COVID-19», ανέφερε χαρακτηριστικά η φον ντερ Λάιεν σε ανάρτησή της στο Twitter.

«Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, συνεπώς θέτω τον εαυτό μου σε αυτοαπομόνωση έως αύριο το πρωί. Βρέθηκα αρνητική την Πέμπτη και θα υποβληθώ και πάλι σε τεστ σήμερα» υπογράμμισε στη συνέχεια. Σημειώνεται, πως η ανακοίνωση αυτή έρχεται λίγες μέρες μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες όπου συμμετείχαν οι 27 ηγέτες των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ανάρτηση της προέδρου της Κομισιόν:

Σε καραντίνα και η Στέλλα Κυριακίδου:

Υπενθυμίζεται πως το περασμένο διάστημα σε αυτοπεριορισμό είχε μπει και η επίτροπος Υγείας και Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου, καθώς και αυτή είχε έρθει σε επαφή με άτομο που διαγνώστηκε θετικό στον ιό. “Ενημερώθηκα ότι μια στενή επαφή μου ήταν θετική για στην covid19. Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα δημόσιας υγείας, απομονώθηκα και εργάζομαι από το σπίτι. Δεν έχω συμπτώματα και αισθάνομαι καλά. Μείνετε ασφαλείς και καλή Κυριακή», είχε γράψει στο Twitter η κυρία Κυριακίδου.

Προγραμματισμένη για την Τετάρτη η επίσκεψη της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη Θεσσαλονίκη:

Εν τω μεταξύ, για την ερχόμενη Τετάρτη 7  Οκτωβρίου, έχει προγραμματιστεί να βρεθεί στη χώρα μας και τη Θεσσαλονίκη η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκειμένου να βραβευτεί από το ίδρυμα «Θεοφανώ» με το πρώτο βραβείο «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ», που θα απονέμεται κάθε έτος σε μια προσωπικότητα που προάγει τη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιδέα. Η Ούρσουλα φον ντε Λάιεν, εφόσον πάνε όλα καλά και διαγνωστεί αρνητική στον ιό,  θα έχει συνομιλία με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, που θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, ενώ εκεί θα βρεθούν για την εκδήλωση και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, όπως και ο πρώην Επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments