Πολιτική

Ζαχαράκη για καταλήψεις: «Δεν είναι λύση ή απάντηση»

Ζαχαράκη για καταλήψεις: «Δεν είναι λύση ή απάντηση»
Ζαχαράκη καταλήψεις: Να επιστρέψουν στα θρανία τους ζήτησε από τους μαθητές, που συμμετέχουν σε καταλήψεις, η υφυπουργός Παιδείας.

Έκκληση προς τους μαθητές που συμμετέχουν σε καταλήψεις σχολείων να επιστρέψουν στα μαθήματά τους απηύθυνε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφίας Ζαχαράκη σημειώνοντας πως τα προβλήματα δεν θα λυθούν με αυτόν τον τρόπο. Μιλώντας στον ANT1 για τα υπό κατάληψη σχολεία στη χώρα η κ. Ζαχαράκη τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να εξηγήσουν στα παιδιά πως πρόκειται για μια δύσκολη χρονιά και όλοι υφιστάμεθα πίεση.

Αναφερόμενη στα αυστηρά μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας για τις καταλήψεις, η Σοφία Ζαχαράκη είπε ότι «έπρεπε να δοθεί μια λύση για τη σιωπηρή πλειοψηφία των μαθητών, που μένει σπίτι και έχει αποκοπεί εντελώς από τη μαθησιακή διαδικασία».

Παράλληλα, η υφυπουργός Παιδείας επισήμανε “ότι οι καταλήψεις λειτουργούν ως φορέας ανιστότητας”, εξηγώντας ότι τα ιδιωτικά σχολεία λειτουργούν κανονικά όπως και η πλειοψηφία των δημόσιων σχολείων. «Άρα παιδιά που πρέπει να ενισχυθούν, όπως οι μαθητές της Γ’ Λυκείου που προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές, αντιμετωπίζουν πρόβλημα». Τέλος, υπογράμμισε ότι «η κατάληψη δεν είναι λύση ή απάντηση» και ότι τα προβλήματα «δεν λύνονται με κάποιο μαγικό ραβδάκι». “Το υπουργείο Παιδείας είναι ανοιχτό στο διάλογο” κατέληξε.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ ανέφερε πως οι καθηγητές διαφωνούν με την τηλεκπαίδευση και πως θα κάνουν στάση εργασίας:

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, χαρακτήρισε «καθόλου παιδαγωγικό» το μέτρο με τις απουσίες στην τηλεκπαίδευση για τους μαθητές που κάνουν κατάληψη στα σχολεία. «Δεν μπορούμε να παίξουμε το ρόλο του δεσμοφύλακα και του καταδότη των μαθητών. Εμείς θα ξαναδούμε τα παιδιά, αν χαθεί η σχέση που έχουμε η προσπάθεια θα πάει χαμένη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσούχλος μιλώντας στον Θέμα 104,6.

Όπως σημείωσε «διαφωνούμε με την τηλεκπαίδεση αυτού του είδους, διαφωνούμε κάθετα με τις απουσίες». Ανακοίνωσε, δε, ότι ως ΟΛΜΕ «θα κάνουμε στάση εργασίας σε σχολεία με κατάληψη, εκεί όπου θα μας επιβάλουν διευθυντές να κάνουμε τηλεκπαίδευση». «Πρέπει να σεβόμαστε μαζικές συνελεύσεις μαθητών» πρόσθεσε ο ίδιος καταλήγοντας ότι την προσεχή Πέμπτη 8 Οκτωβρίου η ομοσπονδία θα έχει συνάντηση με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments