Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τεράστιο αναμένεται το συλλαλητήριο – Το επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τεράστιο αναμένεται το συλλαλητήριο – Το επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας
Δίκη Χρυσής Αυγής: Εκατοντάδες είναι τα σωματεία, οι αντιφασιστικές οργανώσεις, τα κόμματα και οι νεολαίες τους, σύνδεσμοι οπαδών ομάδων και άλλοι φορείς που έχουν απευθύνει κάλεσμα για το αντιφασιστικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, ημέρα που θα ανακοινωθεί η απόφαση για τη δράση της ναζιστικής οργάνωσης.

Εκατοντάδες είναι τα καλέσματα για το συλλαλητήριο που θα γίνει αύριο Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, ημέρα που θα ανακοινωθεί η απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής μετά από 5,5 χρόνια. Όλος ο δημοκρατικός κόσμος περιμένει την καταδίκη της ναζιστικής οργάνωσης για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει με τα στοιχεία που έχουν παρουσιαστεί να είναι συντριπτικά.

Σωματεία, συνδικάτα, αντιφασιστικές οργανώσεις, κόμματα και οι νεολαίες τους, σύνδεσμοι οπαδών ομάδων και άλλοι φορείς που έχουν απευθύνει κάλεσμα για το αντιφασιστικό συλλαλητήριο που θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί έξω από το Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, το δικαστήριο που δικάζει την υπόθεση. Να σημειώσουμε ότι ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ έχουν κηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις, από τις 11 μέχρι τη λήξη του ωραρίου η πρώτη και από τις 11 έως τις 3 το μεσημέρι το δεύτερο, για να διευκολύνουν τη συμμετοχή των εργαζόμενων στη μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση.

Την ίδια ώρα, η Ελληνική Αστυνομία έχει εκπονήσει μεγάλο επιχειρησιακό σχέδιο, κυρίως γύρω από το Εφετείο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η ΕΛ.ΑΣ. περιμένει ότι θα υπάρχουν 10 χιλιάδες διαδηλωτές στο συλλαλητήριο. Όμως, το νούμερο μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο ειδικά γύρω στις 11 η ώρα που αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση της Έδρας για την καταδίκη ή μη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με το σχέδιο της Αστυνομίας θα γίνουν τα εξής:

  • Απομάκρυνση σταθμευμένων οχημάτων σταδιακά από σήμερα το απόγευμα από το Πεδίον του Άρεως, απ’ όλη τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, την Κυρίλλου Λουκάρεως στο πλάι του Εφετείου και τη ΓΑΔΑ
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας από τις 7:00 της Τετάρτης
  • Ελικόπτερα, drone, ακροβολισμένοι αστυνομικοί σε καίρια σημεία, παρατηρητές σε ταράτσες
  • ΔΙΑΣ-ΜΑΤ-ΔΡΑΣΗ-Ασφάλεια σε εποχούμενες και σταθερές περιπολίες γύρω από το Εφετείο
  • Ειδικά δρομολόγια για να φτάσουν ξεχωριστά στο δικαστήριο οι δικαστές
  • Ξεχωριστή φύλαξη σε Δικαστήρια Ευελπίδων, Εγκαταστάσεις υπουργείου Δικαιοσύνης, Εφετείο Αθηνών, Ελεγκτικό Συνέδριο
  • 1.500 αστυνομικοί σε όλη την Αθήνα
  • Ξεχωριστό πλέγμα ασφαλείας σε Εξάρχεια – Εφετείο Αθηνών – Μοναστηράκι – Πλατεία Συντάγματος

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, θα υπάρχει ξεχωριστή φύλαξη σε: Δικαστήρια Ευελπίδων, εγκαταστάσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης και Ελεγκτικό Συνέδριο. Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments