Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελληνικό: Δεύτερο κρούσμα σε βρεφονηπιακό σταθμό

Κορωνοϊός Ελληνικό: Δεύτερο κρούσμα σε βρεφονηπιακό σταθμό
Κορωνοϊός Ελληνικό: Σύμφωνα με καταγγελία των γονέων, στον βρεφονηπιακό σταθμό υπάρχει και δεύτερο κρούσμα, ενώ παιδιά παρουσιάζουν συμπτώματα.

Σύμφωνα με καταγγελίες των γονέων υπάρχει και δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού σε βρεφονηπιακό σταθμό στο Ελληνικό. Ο συγκεκριμένος σταθμός έχει αναστείλει την λειτουργία του από την προηγούμενη εβδομάδα ενώ οι υπεύθυνοι του σταθμού δεν έχουν επιβεβαιώσει την είδηση.

Σύμφωνα με καταγγελία γονέων, στο σχολείο έχει βρεθεί ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού, και συγκεκριμένα μια δασκάλα των τμημάτων προ-προνηπίων, ενώ άλλη μια θεωρείται ως ύποπτο κρούσμα μέχρι να βγει το αποτέλεσμα του τεστ στο οποίο έχει υποβληθεί.

Οι ιδιοκτήτες έχουν ήδη αναστείλει την λειτουργία από την περασμένη Πέμπτη, ωστόσο μέχρι και αυτή την ώρα το όνομα του βρεφονηπιακού σταθμού – νηπιαγωγείου δεν έχει συμπεριληφθεί στις λίστες με τα σχολεία, τα οποία είναι κλειστά εξαιτίας του κοροναϊού.

Σύμφωνα πάντως με το χθεσινό ρεπορτάζ του MEGA, οι γονείς αγωνιούν πολύ κι, όπως ανέφεραν, έξι από τα παιδάκια του σχολείου έχουν ήδη κάποια συμπτώματα, γι’ αυτό οι γονείς τους θα φροντίσουν άμεσα να κάνουν το τεστ.

Οι υπεύθυνοι του βρεφονηπιακού σταθμού δεν επιβεβαιώνουν την είδηση, ωστόσο έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση. Αν επιβεβαιωθεί μάλιστα η είδηση, τότε θα πρέπει να υποβληθούν σε τεστ τόσο τα παιδάκια όσο και οι εργαζόμενοι στον σταθμό.

Ανησυχία για τους διασωληνωμένους στις ΜΕΘ

Δεν χωράει αμφιβολία ότι βρισκόμαστε για τα καλά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Παρά τα πρόσθετα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Κάτι που προκαλεί έντονη ανησυχία στους ειδικούς είναι ο αριθμός των διασωληνωμένων που εισέρχονται στις ΜΕΘ καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χάσουν τη μάχη με τον Covid 19.Για το συγκεκριμένο ζήτημα αναφέρθηκε και ο Χαράλαμπος Γώγος σε πρόσφατα συνέντευξή του στο OPEN TV. Σύμφωνα με τον κ. Γώγο, το πιο ανησυχητικό στην Αττική είναι ο αριθμός των διασωληνωμένων και το γεγονός ότι η πληρότητα στις ΜΕΘ βρίσκεται πάνω από το 50%, ενώ αναφορικά με τη χρήση μάσκας είπε:

«Η χρήση της μάσκας είναι χρήσιμη παντού. Σε συνθήκες συγχρωτισμού είναι υποχρεωτική». Σχετικά με τα μέτρα που υπάρχουν τώρα και αυτά που πρόκειται να εφαρμοστούν, ο καθηγητής ανέφερε: «η παρέμβαση που πρέπει να γίνει είναι να τηρηθούν και να επιτηρηθούν αυστηρά τα υπάρχοντα μέτρα», ενώ διευκρίνισε ότι η επιτροπή δεν θα εισηγηθεί αυστηρότερα μέτρα για την εν λόγω περιφέρεια, ωστόσο τόνισε ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτική η καθολική χρήση μάσκας, παντού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments