Καιρός

Πρόγνωση καιρού: Ανατροπή τις επόμενες μέρες – Τι προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου

Πρόγνωση καιρού: Ανατροπή τις επόμενες μέρες – Τι προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου
Πρόγνωση καιρού: Ο Σάκης Αρναούτογλου προαναγγέλλει την αλλαγή των καιρικών συνθηκών και το τέλος της περιόδου ζέστης.

Σε έκτακτη προειδοποίηση προχώρησε ο Σάκης Αρναούτογλου για τον καιρό των επόμενων ημερών, με τον ίδιο να αναφέρει στην ΕΡΤ πως η υγρασία, η σκόνη και η θολούρα θα αρχίσουν να εκτοπίζονται από αύριο (7/10) από δροσερές και αέριες μάζες, αφού πρώτα κορυφωθεί η μεταφορά σκόνης.

«Το κοκτέιλ σκόνης, υγρασίας και θολούρας θα αρχίσει να εκτοπίζεται από το μεσημέρι της Τετάρτης» ανέφερε συγκεκριμένα ο Σάκης Αρναούτογλου, ενώ κατέγραψε και το πέρασμα βαρομετρικού χαμηλού πάνω από τη χώρα μας από το βράδυ της Τετάρτης, το οποίο και θα αλλάξει τον καιρό. Μάλιστα, δεν αποκλείεται αργά το βράδυ της Τετάρτης προς τα ξημερώματα της Πέμπτης να προκύψουν και καταιγίδες, ενώ κατά τη διάρκεια της Πέμπτης τα φαινόμενα θα επεκταθούν και δεν αποκλείεται, τοπικά, να είναι και έντονα.

Δείτε αναλυτικά όσα λέει ο Σάκης Αρναούτογλου για την εξέλιξη του καιρού μέχρι και την Κυριακή και την τάση για νέες βροχές την επόμενη εβδομάδα:

Αφρικανική σκόνη και τοπικές λασποβροχές

Σημαντική μεταφορά αφρικανικής σκόνης και τοπικές λασποβροχές αναμένονται , σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr το επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη αναμένεται να κορυφωθεί το διήμερο Τρίτη 06/10 – Τετάρτη 07/10, ενώ από την Πέμπτη σταδιακά η σκόνη θα υποχωρήσει.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η πρόγνωση που αφορά τις συγκεντρώσεις σκόνης στη χώρα μας για το προαναφερθέν διάστημα.

Επιπροσθέτως, όπως φαίνεται στο χάρτη που ακολουθεί, κατά τη διάρκεια της Τρίτης 06/10 βροχές οι οποίες θα έχουν χαρακτήρα λασποβροχών αναμένεται να εκδηλωθούν σε περιοχές της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας, με πιο γενικευμένα φαινόμενα στα βορειοδυτικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments