Ελλάδα

Έτσι μηδένισε η Θεσσαλονίκη τον κορωνοϊό

Έτσι μηδένισε η Θεσσαλονίκη τον κορωνοϊό
Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Οι τρεις λόγοι που η «νύφη του Θερμαϊκού» κερδίζει το στοίχημα με την πανδημία.

«Στη Θεσσαλονίκη πήραν το μάθημα τους, η Θεσσαλονίκη πάει καλά» τόνισε τις προηγούμενες ημέρες σε δηλώσεις του ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας. Πράγματι, το τελευταίο χρονικό διάστημα τα κρούσματα που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ  είναι ελάχιστα ενώ πολλές φορές ο αριθμός είναι μονοψήφιος. Χαρακτηριστικό είναι πως την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου αναφέρθηκαν μόλις δύο νοσούντες για την Περιφερειακή αυτή Ενότητα έναντι 167 της Αττικής.

Πώς όμως τα έχει καταφέρει τόσο καλά η Θεσσαλονίκη;

Μετά την καλοκαιρινή έξαρση των κρουσμάτων η πόλη δείχνει να κερδίζει την “μάχη” και να προβληματίζει την Αθήνα βάζοντας την σε διαδικασία σκέψης σχετικά με το τι κάνει αυτή καλά και η πρωτεύουσα όχι. Ποια είναι η απάντηση; Η στάση των πολιτών. Σε αντίθεση με το τι κάνουν οι Αθηναίοι, οι Θεσσαλονικείς έχουν πειθαρχήσει στα μέτρα, τα τηρούν ανελλιπώς και έχουν καταλάβει πόσο σημαντική είναι -και- η ατομική ευθύνη για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς λοιπόν, τρεις είναι οι λόγοι που τα κρούσματα έχουν μειωθεί αισθητά στην μεγαλούπολη:

  • Η πλειονότητα των Θεσσαλονικιών φορά μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους
  • Έχει μειωθεί σημαντικά η χρήση των Μέσων μαζικής Μεταφοράς. Ο κόσμος χρησιμοποιεί IX αποφεύγοντας την υγειονομική βόμβα της συγκοινωνίας, όπου αυτό είναι δυνατό.
  • Οι συγκεντρώσεις σε πλατείες και τα πάρτι αποτελούν παρελθόν. Οι κάτοικοι της πόλης έχουν καταλάβει ότι η διασκέδαση μπορεί να περιμένει.

Στα οχτώ τα νέα κρούσματα:

Σημειώνεται πως χτες, Τρίτη 6 Οκτωβρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 399 κρούσματα στη χώρα. Από τα 359 εγχώρια κρούσματα, τα 55 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 6 συνδέονται με δράσεις τυχαίας δειγματοληψίας του Οργανισμού. Από το σύνολο των νοσούντων οι 213 βρίσκονται στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ μόλις οχτώ στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης.  Από την έναρξη της πανδημίας στις 25 Φεβρουαρίου έως τις 4 Οκτωβρίου έχουν καταγραφεί συνολικά 19.842 κρούσματα από τα οποία 6.234 είναι σήμερα ενεργά, ενώ 10.987 συνάνθρωποί μας ανάρρωσαν κατ’ οίκον, και 2.212 πήραν εξιτήριο από νοσοκομείο. Από την 1η Ιουλίου ως τις 4 Οκτωβρίου στις πύλες εισόδου της χώρας εντοπίστηκαν 1.557 κρούσματα ενώ εκεί έχουν διεξαχθεί συνολικά μέχρι σήμερα 602.972 στοχευμένα τεστ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments