Ελλάδα

«Παίρνω το ρίσκο της πρόβλεψης»: Αυτή θα είναι η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή

«Παίρνω το ρίσκο της πρόβλεψης»: Αυτή θα είναι η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή
Σήμερα η ετυμηγορία για την ιστορική δίκη της Χρυσής Αυγής.

Πεντέμισι χρόνια μετά την έναρξη της διαδικασίας, έφτασε η κρίσιμη μέρα. Αυτή που το δικαστήριο θα ανακοινώσει την ετυμηγορία για τη Χρυσή Αυγή. Στις 11:00, η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, Μαρία Λεπενιώτη, θα κάνει γνωστή την απόφαση επί της ενοχής ή όχι του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, των ηγετικών στελεχών της που συγκροτούσαν την κοινοβουλευτική ομάδα και των υπόλοιπων κατηγορουμένων, για την κομβικής σημασίας κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Ποια θα είναι η απόφαση;

Στο δελτίο του ΣΚΑΪ η δημοσιογράφος του δικαστικού ρεπορτάζ, Ιωάννα Μάνδρου, πήρε το ρίσκο και έκανε την πρόβλεψή της για τη σημερινή απόφαση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και την εκτίμησή της λοιπόν, η απόφαση του δικαστηρίου θα είναι καταδικαστική για τη Χρυσή Αυγή και του υπόλοιπους κατηγορούμενους. Σε λίγες ώρες θα ξέρουμε αν θα επαληθευτεί η εκτίμησή της και αν θα μιλάμε σε λίγα χρόνια για την πιο ιστορική μέρα της δεκαετίας και της Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης, συνεκδικάζονται τρία κακουργήματα: Η ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτεμβρίου 2013, η απόπειρα ανθρωποκτονίας του Αιγύπτιου αλιεργάτη, Αμπουζίντ Εμπάρακ, στις 12 Ιουνίου 2012 και η απόπειρα ανθρωποκτονίας των στελεχών του ΚΚΕ και μελών του ΠΑΜΕ στις 12 Σεπτεμβρίου 2013. Παράλληλα συνεξετάζονται και άλλες 60 υποθέσεις που έχουν ήδη δικαστεί ή δικάζονται παράλληλα σε άλλα δικαστήρια και αφορούν εγκλήματα για τα οποία έχουν καταδικαστεί ή κατηγορούνται τα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Τεράστιο αναμένεται το συλλαλητήριο:

Στο περιθώριο της απόφασης εκατοντάδες είναι τα σωματεία, οι αντιφασιστικές οργανώσεις, τα κόμματα και οι νεολαίες τους, σύνδεσμοι οπαδών ομάδων και άλλοι φορείς που έχουν απευθύνει κάλεσμα για αντιφασιστικό συλλαλητήριο έξω από το Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Επίσης,  και ΕΚΑ έχουν κηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις, από τις 11:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου η πρώτη και από τις 11:00 έως τις 3:00 το μεσημέρι το δεύτερο, για να διευκολύνουν τη συμμετοχή των εργαζόμενων στη μεγάλη συγκέντρωση.

Την ίδια ώρα, η  έχει εκπονήσει μεγάλο επιχειρησιακό σχέδιο, κυρίως γύρω από το Εφετείο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η ΕΛ.ΑΣ. περιμένει ότι θα υπάρχουν 10 χιλιάδες διαδηλωτές στο συλλαλητήριο. Όμως, το νούμερο μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο ειδικά γύρω στις 11:00 η ώρα που αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση της Έδρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments