Διεθνή

Τραμπ κορωνοϊός: Να επιστρέψει στο Οβάλ γραφείο θέλει ο Αμερικανός πρόεδρος ενώ νοσεί

Τραμπ κορωνοϊός: Να επιστρέψει στο Οβάλ γραφείο θέλει ο Αμερικανός πρόεδρος ενώ νοσεί
Τραμπ κορωνοϊός: Ο Αμερικανός πρόεδρος συνεχίζει να έχει ανεύθυνη συμπεριφορά, ενώ ακόμα νοσεί από τον ιό.

Δεν έχει τέλος η ανεύθυνη συμπεριφορά του Ντόναλντ Τραμπ όσον αφορά τον κορωνοϊό. Ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει να επιστρέψει στο Οβάλ Γραφείο για να εργάζεται από εκεί, σύμφωνα με τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου. Η επιθυμία του, ενώ ακόμη νοσεί από τον κορωνοϊό, τρομάζει τους εργαζόμενους, που γνωρίζουν ότι ο επικεφαλής των ΗΠΑ σπανίως τηρεί τους κανόνες για την αποφυγή της διασποράς του ιού, όπως τη χρήση μάσκας.

Πάντως, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν πήγε την Τρίτη στο Οβάλ Γραφείο, αφού επέστρεψε από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε για τρεις ημέρες, διαβεβαίωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, διαψεύδοντας υψηλόβαθμο σύμβουλό του. Οι κινήσεις του Τραμπ παρακολουθούνται με εντεινόμενη προσοχή καθώς αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που εργάζονται στον Λευκό Οίκο, συμπεριλαμβανομένων των διαπιστευμένων δημοσιογράφων, που διαγιγνώσκονται θετικοί στην Covid-19.

«Ο πρόεδρος ήθελε να βρίσκεται στο Οβάλ Γραφείο χθες, αλλά δεν πήγε και εργάστηκε από την κατοικία του» ανέφερε ο Μπεν Ουίλιαμσον. Όμως, λίγα λεπτά νωρίτερα, ο οικονομικός σύμβουλος του Τραμπ, Λάρι Κούντλοου, είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ότι ο αμερικανός πρόεδρος βρέθηκε χθες στο Οβάλ Γραφείο «λαμβάνοντας τις μέγιστες προφυλάξεις».

Εν τω μεταξύ, ο Λευκός Οίκος διευκρίνισε ότι συνεχίζονται οι προετοιμασίες ώστε ο Τραμπ να μπορέσει να ξαναμπεί στο προεδρικό γραφείο εντός των επόμενων ημερών.

Ο κορυφαίος Αμερικανός ειδικός στις μολυσματικές ασθένειες Δρ Άντονι Φάουτσι επισήμανε χθες Τρίτη ότι τα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό που αναστάτωσαν τον Λευκό Οίκο τις τελευταίες ημέρες μπορούσαν να έχουν προληφθεί. Ο Δρ. Φάουτσι τάσσεται πάγια, σε σχεδόν όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του, υπέρ της τήρησης των κατευθυντήριων γραμμών για τη δημόσια υγεία για να καταπολεμηθεί η πανδημία του κορωνοϊού, τηρώντας στάση ενίοτε διαμετρικά αντίθετη από εκείνη του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που υποβαθμίζει συχνά τη σοβαρότητα της κρίσης. Αρκετοί στενοί συνεργάτες του Τραμπ και κορυφαία στελέχη των Ρεπουμπλικάνων ανακοινώθηκε πως προσβλήθηκαν από τον SARS-CoV-2 αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποκάλυψε, την περασμένη εβδομάδα, πως ο ίδιος και η πρώτη κυρία Μελάνια διαγνώστηκαν θετικοί.

«Δείτε τι έγινε αυτή την εβδομάδα στον Λευκό Οίκο», είπε ο Φάουτσι κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, ερωτηθείς τι προτείνει σε όσους θέλουν να συζητήσουν για την τήρηση των προληπτικών μέτρων με συγγενείς τους που πιστεύουν ότι η πανδημία δεν υπάρχει, πως είναι απάτη κάποιου είδους. «Είναι πραγματικότητα (…). Κάθε μέρα που περνάει, ολοένα περισσότεροι άνθρωποι προκύπτει ότι έχουν μολυνθεί» στην προεδρία, τόνισε. Η πανδημία «δεν είναι απάτη. Και είναι ατυχές όταν βλέπεις πράγματα όπως αυτό, διότι θα μπορούσε να είχε προληφθεί», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments