Τεχνολογία

Αλλάζει η τιμή συνδρομής του Netflix

Αλλάζει η τιμή συνδρομής του Netflix
Netflix τιμές: Έρχονται αλλαγές τόσο ως προς το περιεχόμενο όσο και ως προς το ποσό πληρωμής για τους συνδρομητές.

Το Netflix είναι αμερικανική πολυεθνική εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 1997 και είναι ειδικευμένη στη διαδικτυακή προβολή ταινιών καθώς και στην παροχή video streaming.

Τα κεντρικά της γραφεία βρίσκονται στο Λος Γκάτος, στην Καλιφόρνια. Τον Ιανουάριο του 2016 ανακοινώθηκε μάλιστα, ότι το Netflix έχει 74 εκατομμύρια συνδρομητές, μαζί με 44 εκατομμύρια χρήστες στις ΗΠΑ. Η Netflix εισήλθε στη βιομηχανία παραγωγής περιεχομένου το 2013, ξεκινώντας από την πρώτη της σειρά, «House of Cards» ενώ πλέον έχει επεκτείνει σημαντικά την παραγωγή ταινιών και τηλεοπτικών σειρών από τότε, προσφέροντας περιεχόμενο με την επωνυμία «Netflix Original» μέσω της online βιβλιοθήκης ταινιών και τηλεόρασης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της συνεχούς εξέλιξης είναι το γεγονός ότι κυκλοφόρησε περίπου 126 πρωτότυπες σειρές ή ταινίες το 2016, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο δίκτυο ή καλωδιακό κανάλι. Άλλωστε, από τον Οκτώβριο του 2017, η Netflix είχε 109,25 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων 52,77 εκατομμυρίων συνδρομητών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι προσπάθειές τους να παράγουν νέο περιεχόμενο, να εξασφαλίσουν τα δικαιώματα για πρόσθετο περιεχόμενο και να διαφοροποιηθούν μέσω 190 χωρών οδήγησαν στην εταιρεία να συγκεντρώσει δισεκατομμύρια χρέη: 21,9 δισεκατομμύρια δολάρια από τον Σεπτέμβριο του 2017, από 16,8 δισεκατομμύρια δολάρια από την ίδια χρονική στιγμή του προηγούμενου έτους.

Αυτή τη στιγμή η Νetflix αναπτύσσει τις δραστηριότητές της και διευρύνει το προβάδισμά της έναντι άλλων ανταγωνιστικών υπηρεσιών streaming, όπως αναφέρει σε σημείωμά της η Pivotal Research Group, η οποία για αυτούς ακριβώς τους λόγους αύξησε και την τιμή – στόχο για τη μετοχή στα 650 δολάρια, με δυνητική άνοδο 28% από την τιμή κλεισίματος.

Όπως αναφέρει το businessinsider, το Netflix αυξάνει τη βάση των χρηστών του, γεγονός που δίνει στην εταιρεία περισσότερο κεφάλαιο που θα μπορεί να ξοδέψει για τη δημιουργία πρωτότυπου περιεχόμενου, κάτι που αυξάνει τη δυνητική target market. Όμως, αυτό αφήνει ανοιχτά τα περιθώρια για μελλοντικές αυξήσεις και στις τιμές για τους συνδρομητές, σύμφωνα με ό,τι αναφέρει η Pivotal.

Έτσι, από τον Ιανουάριο του 2021 το Netflix αναμένεται να προχωρήσει σε νέα αύξηση της τιμής. Θυμίζουμε πως η τελευταία έγινε τον Απρίλιο του 2019 και η συνδρομή αυξήθηκε κατά ένα με δύο δολάρια. Τέλος, σύμφωνα με την Pivotal και το newmoney, η υπηρεσία streaming Disney+ λειτουργεί συμπληρωματικά προς το Netflix, δεδομένου ότι απευθύνεται κυρίως σε παιδιά κάτω των 13 ετών. Επιπλέον, η υπηρεσία streaming της Disney μπορεί να επιδεινώσει την τάση των καταναλωτών να ανταλλάσσουν το παραδοσιακό cable box που διαθέτουν για υπηρεσίες streaming, ωφελώντας ενδεχομένως το Netflix.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments