Καιρός

Πρόγνωση καιρού: Σε εξέλιξη η επέλαση του ψυχρού μετώπου – Πού θα χτυπήσουν τα ισχυρά φαινόμενα

Πρόγνωση καιρού: Σε εξέλιξη η επέλαση του ψυχρού μετώπου – Πού θα χτυπήσουν τα ισχυρά φαινόμενα
Πρόγνωση καιρού: Μεταβολή παρουσίασε ο καιρός ήδη από το βράδυ της Τετάρτης, κυρίως σε ό,τι αφορά στις θερμοκρασίες.

Το ψυχρό μέτωπο που είναι υπεύθυνο για την πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού επηρεάζει, από τις πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας και τα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr, για το υπόλοιπο της ημέρας έντονα φαινόμενα θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, καθώς και σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης ενώ βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τόπους σε τμήματα της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, επηρεάζοντας ενδεχομένως πρόσκαιρα και την Αττική.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό τις επόμενες ημέρες

Για την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου

Στα δυτικά προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στα ανατολικά θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, βαθμιαία όμως ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στο βορειοδυτικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.

Για το Σάββατο 10 Οκτωβρίου

Γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Για την Κυριακή 11 Οκτωβρίου

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν. Στα ανατολικά γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί και από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα ανατολικά.

Για τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4, στο Ιόνιο τοπικά 5 και από το απόγευμα 6 με 7 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Τρίτη 13 Οκτωβρίου

Αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία στα ηπειρωτικά και μέχρι το βράδυ στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί στα δυτικά 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν, στα ανατολικά 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments