Πολιτική

Η Βουλή ενέκρινε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για τα στρατιωτικά νοσοκομεία

Η Βουλή ενέκρινε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για τα στρατιωτικά νοσοκομεία

Πηγή Φωτογραφίας: ΔΕΝΔΙΑΣ ΝΙΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ (ΚΟΥΤΡΑ ΔΗΜΗΤΡΑ Toklik/EUROKINISSI)

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Όπως ανέφερε ο υπ. Εθνικής Άμυνας Ν. Δένδιας, δεν πρόκειται να υπάρξουν συγχωνεύσεις και καμία ιδιωτικοποίησή στρατιωτικών νοσοκομείων

Με βελτιωτικές αλλαγές στις οποίες προχώρησε η ηγεσία του υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας, κάνοντας δεκτές προτάσεις τόσο των κομμάτων της Αντιπολίτευσης όσο και αρμόδιων στρατιωτικών φορέων, ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, κατά πλειοψηφία, το νομοσχέδιο, «Ρυθμίσεις Υγειονομικών θεμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλες διατάξεις».

Υπέρ της αρχής του τάχθηκαν μόνο οι βουλευτές της ΝΔ ενώ το καταψήφισαν, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΕΛ.ΛΥ, Νέα Αριστερά, ΝΙΚΗ, Πλεύση Ελευθερίας και Σπαρτιάτες.

Κλείνοντας την πολύωρη συνεδρίαση, η οποία ξεπέρασε τις 15 ώρες, ο Υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκος Δένδιας, διαβεβαίωσε εκ νέου ότι «καμία συγχώνευση στρατιωτικών νοσοκομείων δεν γίνεται, καμία ιδιωτικοποίηση τους και καμία αλλοίωση του χαρακτήρα τους όπως έχουν ως σήμερα».

«Αυτό που επιδιώκεται είναι η βελτίωση τους πάνω σε αυτό το χαρακτήρα σε ζητήματα που δεν μπορούν σήμερα να ανταποκριθούν λόγω δυσλειτουργιών που υπάρχουν» υπογράμμισε ο κ. Δένδιας.

Στο πλαίσιο της μεγάλης μεταρρύθμισης που προωθεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με άξονα την Ατζέντα 2030, εντάσσονται οι αλλαγές που προωθούνται στο υγειονομικό μοντέλο λειτουργίας των ενόπλων δυνάμεων της χώρας μας, θέτοντας έξι βασικές προτεραιότητες:

  • Την αναβάθμιση και διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.
  • Την αλλαγή του παρωχημένου μοντέλου λειτουργίας των στρατιωτικών νοσοκομείων. Δίνουμε έμφαση στον εξορθολογισμό στην οικονομική διαχείριση και τη διοικητική λειτουργία τους, με στόχο την αύξηση της πληρότητας και των εσόδων τους, ώστε να επιτευχθεί εξοικονόμηση πολύτιμων οικονομικών πόρων, που θα αξιοποιηθούν στη συνέχεια για την ικανοποίηση των αναγκών του προσωπικού των Ε.Δ..
  • Την έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς των Στρατιωτικών Ιατρών, του Νοσηλευτικού και του Παραϊατρικού Προσωπικού μέσα από ένα νέο πλαίσιο, που ενισχύει την επαγγελματική και την επιστημονική τους εξέλιξη, την εκπαίδευση και την οικονομική τους αποζημίωση.
  • Την ενίσχυση της διακλαδικότητας, για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανορθολογικής κατανομής του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
  • Τη δημιουργία και λειτουργία νέων πρότυπων υγειονομικών και προνοιακών δομών, με έμφαση στις ευάλωτες ομάδες.
  • Τη συνεχή στήριξη της λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας, μέσα από τη στελέχωση με στρατιωτικό ιατρικό προσωπικό δεκάδων δομών υγείας του ΕΣΥ, κυρίως σε ακριτικές και παραμεθόριες περιοχές, με τη συμμετοχή των στρατιωτικών νοσοκομείων στο σύστημα εφημεριών, αλλά και με τη διάθεση μέσων των Ε.Δ. για επείγουσες αεροδιακομιδές από όλη τη χώρα.

Πηγή: Pagenews.gr

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Κάλυψη διεθνών πολιτικών εξελίξεων, γεωπολιτικών ανακατατάξεων, διπλωματικών σχέσεων και θεμάτων διεθνούς ασφάλειας. Παρακολούθηση κρίσεων, πολέμων, διεθνών οργανισμών και στρατηγικών εξελίξεων με έμφαση στην έγκυρη ενημέρωση και την αναλυτική προσέγγιση. Δημοσιογράφος με 20ετή εμπειρία στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ. Απόφοιτος Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική. Έχει καλύψει σημαντικά διεθνή γεγονότα, συνόδους κορυφής, εκλογικές αναμετρήσεις και περιφερειακές κρίσεις σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο. Διαθέτει εμπειρία στην παραγωγή αναλύσεων για θέματα εξωτερικής πολιτικής, άμυνας, ενέργειας και διεθνούς διπλωματίας, συνεργαζόμενος με ενημερωτικούς οργανισμούς και ψηφιακά μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο