Πολιτική

Δένδιας Τσαβούσογλου: Συναντήθηκαν στην Μπρατισλάβα

Δένδιας Τσαβούσογλου: Συναντήθηκαν στην Μπρατισλάβα
Δένδιας Τσαβούσογλου: Η συνάντηση, όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα, έγινε στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Φόρουμ Ασφάλειας.

Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου συναντήθηκαν στην Μπρατισλάβα, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πάντα με τα τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Φόρουμ Ασφάλειας και στη συνάντηση τέθηκαν «διεθνή και διμερή θέματα, με έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο».

Μετά από μια περίοδο έντασης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, έγινε η πρώτη συνάντηση υψηλού επιπέδου πρόσωπο με πρόσωπο. Ο υπουργός Εξωτερικών, Τσαβούσογλου, συναντήθηκε με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, για να συζητήσουν διμερή και περιφερειακά θέματα, όπως υποστηρίζει η Hurriyet, αν και το τουρκικό πρακτορείο Anadolu δεν έχει δημοσιεύσει κάτι σχετικό ακόμα.

Ολιγόλεπτη η συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στο περιθώριο του Φόρουμ στην Μπρατισλάβα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές. Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε επίσης, στον κ. Τσαβούσογλου την αντίδραση της Ελλάδας για τα Βαρώσια. Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να δοθεί ημερομηνία για τις διερευνητικές, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Θυμίζουμε πως όπως είχε αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, ο κος Δένδιας, θα μεταβεί σήμερα Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, στην Μπρατισλάβα όπου πραγματοποιεί συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας και συμμετέχει στο «GLOBSEC 2020 Bratislava Forum» ενώ έχει συνομιλίες και με τον υπουργό Εξωτερικών, Ιβάν Κορτσόκ, προκειμένου να εστιάσουν σε ζητήματα διμερούς, ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος.

Παράλληλα, συναντιέται με τον Πρωθυπουργό της Σλοβακίας, Ίγκορ Μάτοβιτς ενώ στο πλαίσιο του «GLOBSEC 2020 Bratislava Forum», ο υπουργός Εξωτερικών μετέχει σε στρογγυλή τράπεζα με θέμα «EU’s Global Leadership in the post-Covid Era». Στο περιθώριο των εργασιών, ο Νίκος Δένδιας θα πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments