Ελλάδα

Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: Αυξάνονται τα κρούσματα στο υγειονομικό προσωπικό

Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: Αυξάνονται τα κρούσματα στο υγειονομικό προσωπικό
Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: Συναγερμός έχει σημάνει μεταξύ γιατρών και νοσηλευτών στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, καθώς όλο και πληθαίνουν οι νοσούντες.

Έντονη είναι η ανησυχία του υγειονομικού προσωπικού του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, αφού τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Συνολικά 150 γιατροί και νοσηλευτές νοσούν αυτή τη στιγμή και βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια. Προληπτικά τακτικά τεστ ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Στα 10 τα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα:

Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ 10 υγειονομικοί εντοπίστηκαν θετικοί στον φονικό ιό την τελευταία εβδομάδα. Μάλιστα, οι δύο από αυτούς νοσηλεύονται. Οι νοσούντες όπως επισημαίνεται είναι 3 γιατροί και 7 νοσηλευτές από τις παθολογικές κλινικές και την ειδική κλινική με τα περιστατικά του κορωνοϊού.  “Η λίστα με τους νοσούντες υγειονομικούς δεν έχει τέλος.  Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης 10 συνάδελφοι νοσούν τη τελευταία εβδομάδα εκ των οποίων οι δύο νοσηλεύονται. Οι 3 είναι γιατροί και οι 7 νοσηλευτές από τις παθολογικές κλινικές και την κλινική του κορωνοϊού” τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Παράλληλα, κρούει καμπανάκι κινδύνου επισημαίνοντας το πρόβλημα με τον αξονικό τομογράφο: “Βρίσκεται σε άλλο κτίριο από τη κλινική κορωνοϊού και τα περιστατικά κορωνοϊού μεταφέρονται ανάμεσα από το κόσμο στους διαδρόμους να πάνε να κάνουν αξονική” υπογραμμίζει. Ακόμη, ζητά προληπτικά τακτικά τεστ στο προσωπικό, βελτίωση των μέσων ατομικής προστασίας, και επαναφορά της καραντίνας σε γιατρούς και νοσηλευτές: “150 συνάδελφοι νοσούν αυτή τη στιγμή και βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια. Κάθε ημέρα μεγαλώνει ο αριθμός των νοσούντων συναδέλφων. Ζητάμε προληπτικά τακτικά τεστ στο προσωπικό, βελτίωση μέσων ατομικής προστασίας, επαναφορά της καραντίνας στο προσωπικό, παρεμβάσεις σε κτίρια και υποδομές εντός των νοσοκομείων αποφυγής της διασποράς”.

Κρούσματα στο ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας:

Την ίδια ώρα, πολλά κρούσματα εντοπίζονται και στο ΕΚΑΒ της 3ης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειψη ασθενοφόρων και πληρωμάτων. Κάτι που σημαίνει πως δεν καλύπτεται η περιοχή από ασθενοφόρα. “Στο ΕΚΑΒ Πάτρας νοσούν 3 συνάδελφοι. Ένας διοικητικός υπάλληλος και δύο διασώστες. Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου προέκυψε και νέο κρούσμα σε διασώστη του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου που συνεργάζεται με το ΕΚΑΒ της Πάτρας” λέει ο κ. Γιαννάκος και συνεχίζει:

“Οι διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες του ΕΚΑΒ της Πάτρας υπολειτουργούν, καθώς οι περισσότεροι υπάλληλοι είναι σε καραντίνα και τα τεστ ακόμη δεν έχουν γίνει. Εξ αιτίας αυτού 28 ασθενοφόρα βρίσκονται στα συνεργεία και δυο χαλασμένα στο χώρο του ΕΚΑΒ. Στη κίνηση έμειναν μόνο 33 ασθενοφόρα με αποτέλεσμα να μειωθεί ο αριθμός αυτών που επιχειρούν σε κάθε βάρδια. Από χθες, Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, 10 διασώστες έχουν μπει σε καραντίνα. Έτσι, δεν υπάρχουν διασώστες να κινήσουν τα ασθενοφόρα” καταλήγει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments